IDC докладва най-големите производители на смартфони за 2020 г.

Международната статистическа агенция ICD публикува доклада си, в който са класирани най-големите производители на смартфони за първите месеци на текущата година. Търговците, медиите и потребителите се вълнуваха да видят дали и какви промени ще бъдат отчетени след световната криза заради мерките срещу коронавируса. Резултатите са интересни, защото не отчитат съществено разместване на лидерските позиции, но промените в процентите на пазарните делове са значими.

Samsung продължават да удържат първото място. Южнокорейският гигант обаче е изгубил 18.9% от пазарния си дял, в сравнение с края на миналата година. Понастоящем доминира с 21.1%.

На второ място са Huawei със 17.8%. Китайският бранд също губи значителна част от позициите си. И по-точно: 17.1%.

Apple засега са най-слабо засегнати от „новата норма“ по света. Те си остават на трето място, като дори няма значителни промени в процентите на пазарния им дял (едва 0.4%). IDC прогнозират, че компанията може да отбележи и ръст, ако моделът iPhone SE (2020), който е най-достъпният от години насам, успее да да привлече многобройни клиенти заради ниската си цена.

Още от челната петорка

В доклада на IDC няма ново име и на четвъртото място. Както и в предходни отчетни периоди, там виждаме името на Xiaomi с 10.7% пазарен дял. Въпреки че азиатският бранд има ръст от 6.1%, остава далеч назад от лидерите в ТОП 3.

Петото място за пръв път се заема от Vivo с 9% пазарен дял и 7% ръст. Този производител е слабо известен у нас, но постоянно разширява влиянието си на азиатския пазар. Особено в Индия, където изпреварва даже Samsung.

Ardes.bg е доверен търговски партньор на повечето споменати топ производители. Актуалните им умни телефони са неизменна част от нашия богат продуктов каталог.

 

Loading Facebook Comments ...