AMD отчитат лек спад в продажбите на видеокарти, но не се смущават

Излезе доклад за финансовите приходи и пазарния дял на AMD за първото тримесечие на 2020 година. Отчита се 5,3% спад в реализацията на видеокарти, сравнено с последното тримесечие на 2019 г. Причините са комплексни, но всички произлизат от извънредните положения заради пандемията по света.

Главният конкурент Nvidia е със значително по-голям спад в продажбите. Възлиза на 13,6%, като се дават същите обяснения, свързани със затварянето на държавни граници и влошената бизнес среда. Също така анализаторите сочат и повишаващите се предпочитания на потребителите към графичните ускорители на AMD.

На този етап нито една от двете компании не е особено притеснена от по-лошото си представяне спрямо предишни отчетни периоди. То беше очаквано. Специално AMD дори гледат с оптимизъм към бъдещето, понеже игровите конзоли от ново поколение – PlayStation 5 и Xbox Series X – ще използват нейни видеокарти, генериращи близо една трета от финансовите постъпления за компанията.

Графичните ускорители на Nvidia и AMD могат да се закупят като самостоятелни компоненти или направо в готови лаптопи и настолни компютри, предлагани от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...