Експертът Уди Лионард: Изключете автоматичните ъпдейти на Windows

Уди Лионард, един от главните колумнисти в изданието Computerworld, призова потребителите на Windows да изключат автоматичните актуализации. Самата му статия започва с този призив – читателите да отделят една минута и да направят това, което ги съветва. В материала му са дадени и добри аргументи.

Повечето потребители не се нуждаят да бъдат убеждавани в ползата от такова действие. Както отбелязва и Лионард, твърде често се случва големите ъпдейти да създават сериозни проблеми, докато коригират дребни несъвършенства. Нетипично за сдържания автор, в тази статия личи раздразнението му, което може би се дължи на софтуерен проблем, предизвикан на компютъра му от наскорошния ъпдейт за Windows 10.

Експертът обаче настоява да се качват спешните „кръпки“

Той отбелязва, че традиционно те се появяват в рамките на часове или малко повече след възникване на сериозен проблем с операционната система. От друга страна, според него трябва да се изчаква с планираните ъпдейти. Те трябва да се инсталират, за предпочитане след изрична ваша ръчна команда, след като е минало време от излизането им и вече се е разбрало дали увреждат файлове и затруднят работата с компютъра.

Лионард отбелязва, че изключването на автоматичните ъпдейти е най-лесно в Windows 7, която продължава да се използва от много потребители. Малко по-трудно, но все пак възможно е в Windows 8.1. Голямата „драма“, както я нарича авторът, е с изданията на Windows 10 до версия 1903.

Той пише:

„За щастие, с излизането на Windows 10 версия 1903 е лесно да спрете временно Windows Update.“

Настолните компютри и лаптопи с предварително инсталирана операционна система Windows 10, предлагани от Ardes.bg, използват актуална версия и позволяват да последвате съвета на експерта.

Loading Facebook Comments ...