Партньори на Xiaomi имат технология за скриване на предната камера в смартфоните

Вече няколко години производителите на смартфони изпробват различни решения, свързани с увеличението на дисплея. Идеята е в крайна сметка той да изпълва целия преден панел на устройството. Проблемът досега бяха физическите бутони, камерата и сензорите в предната част.

Бутоните като цяло вече са в историята, практически всеки нов смартфон използва виртуални, които са вградени в интерфейса на операционната система. Налична е и технология за вграждане на сензорите за пръстови отпечатъци под дисплея. Сега това е на път да се осъществи и с предната (селфи) камера.

Разработката е на китайската компания Visionox,

която е стар партньор на Xiaomi и доставя дисплеите за нейните умни телефони. Visionox не само са развили, но са и готови да започнат масово производство на модули на предни камери, скрити под самия екран. Той се задейства единствено при желанието на потребителя да снима, иначе е напълно невидим.

Системата е наречена InV See и беше онагледена в това  видео:

Тепърва ще разберем какво качество на кадрите и клиповете ще осигуряват такива „скрити“ предни камери. Твърди се, че то ще бъде добро, тъй като се използва комбинация на неорганични и органични материали за прозрачните елементи на дисплея. Отделно параметри като яркост и контраст ще се контролират софтуерно.

Като се има предвид, че някои потребители харесват модерните „изрязани“ дисплей, за да се намери място за камерата, но други никак не си падат по този дизайн, компаниите производители вероятно ще обърнат сериозно внимание на системата InV See. Тя ще им позволи да сбъднат и мечтата си за смартфони с пълно 100-процентово съотношение между екрана и предния панел.

Най-новите умни телефони на водещите световни производители са неизменна част от продуктовия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...