Къде и кога да гледате на живо шоуто на Sony за PlayStation 5

Още миналата година се появиха упорити слухове, че Sony планират собствено събитие, на което да разкрият новата си игрова конзола PlayStation 5. Свидетелство за тези намерения беше и отказът на компанията да участва в геймърското изложение Е3. Но така и не се стигна до официален анонс на шоуто, тъй като извънредните положения по света явно са осуетили първоначалните замисли на организаторите.

Сега, след като лека-полека се разхлабват режимите, Sony обявиха своята отдавна планирана презентация. Тя ще се проведе на 4 юни под изтъркания, но обещаващ надслов „Бъдещето на гейминга“. На официалния туитър профил беше публикувана следната информация:

Обобщено,  шоуто ще се състои в четвъртък. Започва в 1:00 часа тихоокеанско време. Това е 23:00 часа по българския времеви меридиан.

Джим Райън, изпълнителен директор на дивизията PlayStation, е цитиран да казва:

„Игрите, идващи за PS5, представляват най-доброто в индустрията и са разработвани от иновативни студиа из цялата планета. Както малки, така и големи студиа, и нови, и вече изградили имидж, всички работят усилено в разработката на игри, които ще покажат потенциала на конзолата.“

Предполага се, че Sony са си взели бележка от критиките към предишни презентации, в които показваха основно рекламни трейлъри на игрите, но не и начина, по който ще се играят. Вероятно на 4 юни акцентът ще бъде поставен на правилните места. Един наскорошен клип, показващ възможностите на PS5, загатва за това:

Къде можете да гледате шоуто на PS5

Sony ще стриймват видеото на живо в интернет. Осигурени са два варианта:

PlayStation в геймърската платформа Twitch

Каналът на PlayStation в YouTube

Ardes.bg предлага най-добрите геймърски десктопи и лаптопи на водещи световни производители и такива, асемблирани от нашите експерти. Ентусиастите могат и сами да си сглобят мечтаната машина с помощта на компютърния конфигуратор.

 

 

Loading Facebook Comments ...