Готов е сензор за смартфони, разпознаващ пръстови отпечатъци по целия дисплей

Биометричните сензори са наложило се защитно средство при модерните смартфони и лаптопи. Досега най-удобни и най-разпространени са тези, разпознаващи един или няколко пръстови отпечатъци. При умните телефони по-рядко се срещат още сензори за ретината, а някои преносими компютри „четат“ неповторимата мрежа на вените у всеки потребител.

Преди години беше преодоляно едно ограничение при смартфоните. Сензорът за отпечатъци вече не изисква място извън рамката, а беше вграден в самия дисплей. Неотдавна това беше решено и при LCD екраните, които първоначално не позволява вграждане на четеца под защитното стъкло на екрана.

Днешната голяма новина е, че е направена дори по-голяма крачка напред

Понастоящем вградените сензори в дисплея са разположени на точно определено място, обикновено в долната част на телефона. Нова разработка, която е готова за серийно производство, ще позволи да докосвате екрана във всяка негова зона и успешно да отключвате устройството. Това важи и за LCD моделите.

Не се очаква технологията да оскъпи крайната цена. Даже напротив, предполага се, че тя ще може да се използва даже в умни телефони от среден клас. Първите модели би трябвало да се появят на пазара в началото на 2021 година.

Ardes.bg е доверен партньор на повечето световни производители на смартфони и лаптопи. Техните актуални предложения за частни и бизнес потребители могат да се закупят на най-добрите цени в нашите физически магазини и онлайн.

Loading Facebook Comments ...