Sabrent пуснаха 4TB SSD за геймъри на солена цена и за ограничен хардуер

Американското издание PCGamer преди броени часове отбеляза, че компанията Sabrent за пореден път „прави вълнички“ (създава сензации) в SSD сегмента на технологичния пазар. Произвели са 4-терабайтов модел, който не е обявен на официалния им сайт, но вече се предлагал в западен търговски сайт. Устройството обаче изглежда реално и струва стряскащите $750.

Дискът на Sabrent от серията RocketQ е съвместим само с PCIe 4.0. Това го прави подходящо за ограничен кръг компютри. Все пак предложението е насочено предимно за запалените геймъри, които по подразбиране разполагат със сериозен хардуер.

По данни на PCGamer, изненадващо пуснатото SSD поддържа скорости от 4,900MB/сек при четене на данни и до 3,500MB/сек при записване. Огромният му капацитет като че ли наистина да цели да посрещне геймърските потребности. Една модерна първокласна игра често заема над 100 гигабайта.

Алтернативите на Sabrent PCIe 4.0 SSD (4TB) всъщност са много и вече са налични. Някои от тях могат да се поръчат от портфолиото на Ardes.bg. Освен това някои от нашите дискове поддържат и стандарта PCIe 3.0, което ги прави подходящи за далеч по-широк кръг от игромани.

Loading Facebook Comments ...