Intel се радват на 20% повече приходи, но 7-нанометровите им процесори ги теглят назад

Излезе финансовият отчет на Intel, обхващащ 2-рото тримесечие на 2020 година. Съпоставени със същия отчетен период за миналата година, приходите бележат ръст с 20%. Сумарно те възлизат на 19,7 милиарда щатски долара.

Успехът се дължи на частните потребители и бизнесите, които бяха принудени да работят от къщи или дистанционно заради ограничителните пандемични мерки. Мнозина от тях са избрали да закупят нови лаптопи, използващи процесори на тази компания. Друг фактор за повишените приходи е обновяването на сървърите, които трябваше да поемат по-голямото натоварване на изолираните и работещите дистанционно.

Акционерите на Intel са доволни. Изпълнителните директори на различните дивизии са оптимистични за доброто представяне на компанията и през оставащите 2 тримесечия на текущата година. Една от причините е, че предстои премиерата на чисто нова генерация 10-нанометрови процесори от линията Tiger Lake.

В дългосрочен план обаче ситуацията не е розова

Intel продължават да се борят с проблемите на своята 7-нанометрова производствена технология при процесорите. Те са назад с цели 12 месеца от бизнес плана си, като си дадоха още 6 месеца за отстраняване на затруднението. Добрата новина е, че поне са локализирали несъвършенството на чиповете и знаят върху какво да съсредоточат усилията си.

Но конкурентите им вече имат свои 7-нанометрови процесори на пазара. Преднината им е значителна. И със сигурност ще отхапват от пазарния дял на Intel.

Ardes.bg предлага централни процесори на Intel и AMD като самостоятелни компоненти и като част от пълнофункционални и високопроизводителни настолни компютри и лаптопи за дома и бизнеса.

Loading Facebook Comments ...