Зареждане на смартфона с Quick Charge 5 — 50% за 5 минути и 100% за 15 минути

Quick Charge е технология за бързо зареждане на смартфони. Разработва се от Qualcomm, които представиха нейното 5-о поколение. То позволява за 5 минути да заредите батерията до 50% от капацитета, а за пълните 100% са необходими само 15 минути.

Това е екстра, която със сигурност ще бъде търсена от много потребители в следващия им умен телефон. Предполага се, че първото устройство, което ще се възползва от Quick Charge 5, ще бъде Samsung Galaxy Note 20. По-късно през текущата година и особено от 2021-ва тази технология се очаква да се превърне в стандарт сред първокласните Qualcomm-базирани модели.

С какво още се отличава Quick Charge 5 спрямо предишните версии?

Сред другите нови функции се нареждат:

• Зареждане при мощност над 100W;

• 4-кратно увеличение на скоростта на зареждане и 70% по-висока ефективност;

• 10 градуса понижение на температурата спрямо Quick Charge 4, което е изключително важно подобрение, щадящо батерията и други компоненти на смартфона;

• поддържат се 2S системи;

• обратна съвместимост, позволяваща да използвате старите си аксесоари за зареждане, но при някои модели е възможно да не се достигнат максималните скорости.

Ardes.bg предлага богат асортимент от смартфони на всички водещи производители. Много от тях поддържат технология за бързо зареждане. Очакваме и първите продукти с Quick Charge 5 на Qualcomm.

Loading Facebook Comments ...