Q2 2020: Huawei окончателно детронираха Samsung от лидерство при смартфоните

Сингапурската статистическа и анализаторска агенция Canalys излезе с доклад за най-успешните производители на смартфони през второто тримесечие (Q2) на 2020 година. За пръв път китайската компания Huawei е успяла да извоюва лидерската позиция. Южнокорейският им конкурент Samsung, който дълги години стоеше непоклатимо на трона, вече е на второ място.

Canalys осигуряват и конкретни данни. Huawei са реализирали 55,8 милиона смартфона. Това е с 5-процентов ръст спрямо същия период през миналата година. Samsung са доставили 53,7 милиона от своите най-нови умни телефони, като отчитат 30% по-малко продажби.

И двете компании обаче имат добри печалби въпреки коронакризата

Макар Huawei да бяха притеснени както от епидемичната обстановка в Китай и санкциите на Запада, те са успели да предприемат всички нужни и спешни действия, за да ограничат щетите. До края на годината предстои излизането на нови смартфони от тази компания. Смята се, че шансът да удържат престижното лидерско място е огромен.

Страните, които са най-голям пазар за продуктите на Samsung, бяха най-силно засегнати от коронакризата. С това се обяснява резкият спад в продажбите – не само на смартфони, но и на смарт телевизори. Печалбите на южнокорейския гигант обаче се повишават, което се дължи на увеличеното търсене към техните процесори.

Ardes.bg е доверен търговски партньор на Huawei, Samsung и други водещи производители на смартфони. В нашето портфолио ще намерите най-новите им предложения за частните и бизнес потребители, при това най-разумните цени.

Loading Facebook Comments ...