Шеф в AMD: Хората ще искат повече от един компютър у дома

Рик Бергман, вицепрезидентът на AMD дивизията за изчислителна техника и цифрова графика, написа интересна прогноза в блога си. Позовавайки се на проучване от National Retail Federation (NRF), той смята, че терминът „семеен компютър“ ще изгуби значението си. Според него текущата пандемия по света изисквала РС на всяко бюро, на всяка маса и във всеки ъгъл на дома.

Ето точните думи на г-н Бергман:

„По-рано, да имаш едно РС у дома, се смяташе за достатъчно в семейството. Сега, когато имаме предвид изискванията за онлайн обучение, за дистанционна работа и желанието за разтуха, докато стоим у дома, тенденцията изглежда се изменя към един компютър за всеки човек [от домакинството].“

Бергман коментира и въпроса, дали смартфоните са реална алтернатива на компютрите:

„Въпреки че смартфоните постигнаха забележителен напредък през последните няколко години, необходимостта от РС си остава тук.“

Под PC в неговия текст се имат предвид конкретно десктопите и лаптопите. Коментарът от представителя на AMD адресира твърде общия доклад на NRF, в който таблетите и смартфоните не особено адекватно се разглеждат като пълен заместител на компютрите. Естествено, за нуждите на обучението, за сериозната работа и за гейминга това не е и не може да е вярно.

Иначе проучването на NRF показва, че до края на 2020 година американците са готови да похарчат рекордните 11,8 милиарда щатски долара за обновяване на компютърното си оборудване. 63% от домакинствата с деца, учещи в колеж или университет, планират покупката на нов компютър.

Без съмнение Рик Бергман би искал тези машини да са с процесори и видеокарти на AMD. Високопроизводителните десктопи и лаптопи, базирани на чипове от тази компания и нейния конкурент Intel, са съществена част от портфолиото на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...