Видеокартите GeForce направиха NVIDIA по-ценна от Intel

Един от критериите, според който една компания може да бъде обявена за по-скъпа от друга, е този на пазарната капитализация. Nvidia вече може да се похвали, че нейната стойност възлиза на 251 милиарда щатски долара. По този показател, както и според цената на акциите, тя вече изпреварва Intel — въпреки че последната е значително по-стара и с много по-разклонено влияние в технологичната сфера.

Акциите на Nvidia са поскъпнали с над 70% през последната календарна година. Това се дължи на отличното представяне и приходите от видеокартите GeForce. Те са особено търсен продукт от любителите на компютърните игри и професионалисти, занимаващи се с графични програми.

От друга страна, Intel губи позиции не само пред Nvidia по линия на пазарната капитализация, но и пред прекия си конкурент AMD в сегмента на централните процесори. Проблемите със 7-нанометровия процес при чиповете постави Intel в губеща позиция при надпреварата. И макар да продължава да е лидер, AMD разшириха пазарния си дял до 40%.

Nvidia буквално и преносно ще продължи да вдига акциите си,

тъй като наближава третото и четвъртото тримесечие на годината. Този период винаги е бил най-интересният откъм обявления на нови продукти. Тогава е и най-доходоносният сезон.

Анализаторите нямат никакво съмнение, че леката арогантност, с която Nvidia са убедени в успехите, се дължи на реални успехи. Това, което е добре за потребителите, е желанието на AMD да бъде качествена алтернатива при видеокартите и напоследък им се получава много добре. Ardes.bg предлага графичните ускорители и на двата световни лидера — както като самостоятелни компоненти, така и във високопроизводителни лаптопи и компютърни конфигурации

Loading Facebook Comments ...