Zen 3: Лиза Су разчупи клишетата в PR-а на AMD

Изпълнителният директор на AMD е главен участник в едно празнично видео (вижте долу), в което се засягат няколко теми. Д-р Лиза Су говори за: 1) непрекъснато растящото доверие към компанията; 2) анонса на линията Ryzen 3000XT и за предстоящия дебют на първите продукти с архитектура Zen 3. Видеото е направено по случай годишнината на „7/7“ (7-ми юли) — датата, на която излязоха успешните 7nm процесори и видеокарти на този производител.

По-интересното е, че краткият клип с д-р Су не залага на сухия и корпоративен език, който сме свикнали да очакваме от която и да е компания в бранша. Шефката на AMD си позволява свободна реч, чрез която скъсява дистанцията с потребителите. На едно място тя говори за феновете на успешните процесори от последните години, които за пръв са решили да сглобят сами собствен компютър, както за и един любопитен случай, в който един доволен клиент е кръстил сина си Райзън (на името на чиповете Ryzen).

Финалната третина на видеото ни занимава с предстоящия анонс на Zen 3 — следващото поколение микроархитектура. Лиза Су е категорична, че планираните продукти „изглеждат страхотно“, но те са още е в етап на разработка в инженерните лаборатории. За някакви публично достъпни резултати можело да се говори чак в края на текущата година.

Продължавайки в свободната стилистика на изказа, д-р Су увещава зрителите:

„Нямам търпение да ви кажа повече [за Zen 3].“

Изгледайте празничния клип в цялост:

Ardes.bg предлага актуалните процесори на AMD и Intel — както като самостоятелни компоненти, така и в завършени лаптопи и настолни компютри.

Loading Facebook Comments ...