Чисто новата геймърска мечта Nvidia GeForce RTX 3090 вече е реалност в Ardes.bg

Тайванският лидер в разработката на видеокарти за компютри и лаптопи официално обяви най-новия си флагман. Той се нарича GeForce RTX 3090 и е базиран на архитектурата Ampere. Започнаха и доставките му към търговските вериги по света, но заради ограничените количества и огромното търсене известно време ще бъде дефицитен продукт.

За щастие на геймърите, една от най-добрите видеокарти с чипа RTX 3090, вече може да се намери в магазина на Ardes.bg. Както обясниха и самите Nvidia при анонса, това е продукт, който е със „115% по-висока цена от предходния модел“. Причините са много и защитени от компанията.

Какво да очаквате от GeForce RTX 3090?

Преди всичко: фантастична производителност! Видеокартата гарантира 60 кадъра в секунда даже при резолюция 8К. Важи и за най-модерните игри. Мощността е повишена с 50% спрямо вече остаряващите решения от серията Titan RTX.

Дизайнът на GeForce RTX 3090 е изцяло променен. Графичният ускорител пълноценно се възползва от 24GB GDDR6X собствена оперативна памет. Високата температура при тежко натоварване се неутрализира от два огромни, но безшумни вентилатора.

С цели 47% е подобрена производителността при 4К мултимедия

Тези данни на Nvidia се отнасят предимно за 3D графиката на игрите, която се изчислява в реално време. Но любителите на домашното кино също ще бъдат приятно впечатлени от гладкото възпроизвеждане на Ultra HD филми. Посочените 47% подобрение са при пряко сравнение с предишния флагман GeForce RTX 2080Ti.

Геймърите и създателите на игри имат нов еталон за качество: функцията Ray Tracing за напълно фотореалистично пресъздаване на осветени обекти, сенки и отражения. Тази екстра, която вече се превръща в стандарт и е задължителна при флагманите, е включена в GeForce RTX 3090. Нещо повече, тя няма да забавя, а дори ще подобрява един от параметрите на производителността: скоростта.

При активация на Ray Tracing консумацията на електроенергия ще се повиши с около 12%. Това обаче не е проблем при настолните компютри, за които е предназначена тази видеокарта. Увеличеният разход на енергия е проблем при лаптопите, и то само ако работят на батерия.

По-достъпните модели на Nvidia

Освен GeForce RTX 3090, тайванската компания официално обяви още две продуктови линии: RTX 3080 и RTX 3070. Те също имат отлични характеристики и са значително по-достъпни за широката геймърска публика. Предварителна поръчка за два модела от линията RTX 3080 можете да направите в нашия онлайн магазин:

Palit GeForce RTX 3080 10GB GamingPro OC

Palit GeForce RTX 3080 10GB GamingPro

На дори още по-добра цена се предлага видеокартата Gainward GeForce RTX 2060 Super 8GB Phoenix, която още сега може да бъде закупена от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...