Патент разкрива, че Xiaomi обмисля смартфон с две изскачащи камери

Едни от най-търсените смартфони са тези с безрамков дисплей, покриващ възможно най-голям процент от „лицето“ на устройството. Премахването на рамките налага намирането на място за селфи камерата, но възможностите досега бяха ограничени: камера в „изрязано“ място на екрана или такава с „изскачащ“ механизъм. Към тези варианти може би скоро ще се присъедини и трети.

Xiaomi патентоват прототип на смартфон с не една, а две изскачащи камери. Те са разположени в рамката над дисплея. Сензорите „гледат“ в различни посоки, което им позволява да правят селфита, но и снимки в стандартен фото режим.

Водейки се от наличните данни в патентните документи, LetsGo Digital са нарисували как вероятно ще изглеждат телефоните:

Както е показано на изображенията, ако смартфонът бъде произведен комерсиално, камерите му ще изскачат под известен наклон. Засега не е известно какво налага това. На задния панел ще бъде разположена двойна светкавица, а на долната рамка — порт тип USB Type-C и стерео колонки.

Що се отнася до бутоните за увеличение или намаляване на звука, те ще са физически. Позиционирани са в дясната рамка на дисплея. Инфрачервеният порт, вече интегриран в други смартфони на Xiaomi, e допълнение към слота за SIM Карта. В екрана пък ще е вграден биометричен сензор за пръстови отпечатъци.

В продуктовото портфолио на Ardes.bg ще намерите най-интересните налични умни телефони на Xiaomi и другите водещи световни производители в този технологичен сегмент.

Loading Facebook Comments ...