Samsung ще произвеждат дисплея за първия сгъваем смартфон на… конкурента Apple

Водещи азиатски компании от технологичния сектор още през миналата година пуснаха гъвкави смартфони. Базираният в САЩ лидер Apple предстои да направи крачката в тази посока и да представи своя първи сгъваем модел. Дори Motorola, които имат значително по-малък пазарен дял и по-скромни ресурси за разработка на иновативни технологии, ги изпревариха с Moto Razr.

Появиха се почти потвърдени сведения, че Apple също ще опитат да се наместят в пазарната ниша за сгъваеми смартфони, но внимателно обмислят стъпките си и определено не бързат. Вече разполагали с прототипи на гъвкави айфони, като документацията за някои от иновативните им характеристики била подадена към патентните ведомства.

Текат експерименти с екрани на Samsung Display

Apple и Samsung са в жестока конкуренция. Известно е, че двете компании редовно се съдят за нарушаване на патентни права. И все пак взаимният икономически интерес в конкретния и други подобни случаи явно се оказва ръководещ и решаващ.

Американската компания е поръчала екрани от Samsung Display, специализирана дивизия на Samsung Electronics. Известно е, че Apple са проявили интерес към сгъваемите OLED панели на конкурента си. Те щели да опитат да усъвършенстват технологията, като напълно елиминират рамката на мястото на сгъвката и по този начин осигурят непрекъсната сензорна повърхност на смартфона.

От това печелят и Samsung. Освен че им се заплаща за експерименталните OLED панели, всеки напредък в технологията за сгъваеми смартфони ще повиши потребителския интерес. И все повече конкурентни компании ще правят поръчки за дисплеи във фабриките на южнокорейския гигант.

Ardes.bg е доверен партньор на Samsung, Apple и други световни производители на умни телефони, лаптопи и богата гама иновативни продукти от IT сферата. С интерес ще следим официалното събитие на Apple, насрочено за утре, 15 септември, на което ще бъдат представени нови айфони на компанията. Не се очаква да са гъвкави, но е възможно да бъде споменато нещо и за сгъваемите устройства от горната новина.

Loading Facebook Comments ...