AMD тържествено показа процесорите Ryzen 5000 и ухажва геймърите

Официално бяха обявени процесорите от линията Ryzen 5000. Те са първите на AMD, базирани на архитектурата по дизайна ARM Zen 3, което ги прави особено интересни. За анонса беше организирана ефектна презентация пред експерти и журналисти в технологичната област.

Преминаването към новия дизайн ARM Zen 3, разработен за настолни компютри, е огромна крачка за AMD. Те вече могат да се борят за вниманието и на най-капризните геймъри. Не беше случайно, че акцент в презентацията им беше „най-бързият процесор за игромани“.

Но и процесорите с по-скромни възможности, които са очаквани на по-достъпни цени, също залагат на 7-нанометрова производствена технология. Те ще бъдат с около 19% подобрена производителност, без тя да изисква повишено потребление на електричество.

Най-доброто от шоуто на AMD

Вижте най-силните моменти, компилирани в това видео:

Други от акцентите бяха:

• Процесорите, базирани на архитектура Zen 3, няма да изискват задължително нови дънни платки, а ще могат да се използват и по-старите модели, които ще получат актуализация на фърмуера.

• Линията процесори Ryzen 5000 първоначално ще включва четири модела, но списъкът ще се допълва и с нови решения за възможно най-широк кръг от потребители.

• Най-мощният чип е 16-ядреният Ryzen 9 5950X с честота 4.9GHz, 72MB кеш и консумиращ 105W.

• Най-достъпният модел пък е 6-ядреният Ryzen 5 5600X, консумиращ 65W и осигуряващ честота 3.7GHz.

• Специално за геймърите идват нови предложения и при видеокартите.

Ardes.bg предлага актуалните процесори на AMD и Intel като самостоятелни компоненти за ъпгрейд. Те могат да се закупят и в готови компютърни конфигурации от нашия онлайн магазин.

Loading Facebook Comments ...