WD пускат нова серия SSD, идеална за геймърските настолни компютри

Western Digital обявиха първата си SSD серия, поддържаща интерфейса PCIe 4.0 M.2 NVMe. Продуктите от тази линия ще носят общото име WD_Black SN850 и са предназначени за настолни компютри. Заради изключително високите скорости на четене и запис, както и заради големия им капацитет, са препоръчвани предимно за геймърите.

По данни на производителя, скоростите при четене достигат 7000 MB/сек, а тези при запис на данни — до 5300 MB/сек. Най-достъпният модел ще бъде с капацитет 500 GB. А този, който ще позволява пълна инсталация на множество модерни игри и мултимедия, е с максимален капацитет 2 TB.

SSD-тата WD_Black SN850 ще бъдат съвместими с всички дънни платки, разполагащи с интерфейса PCIe 4.0 M.2 NVMe. Зареждането на програмите и игрите ще става толкова бързо, че практически чакането ще се елиминира. Подобна тенденция се очаква и при новите игрови конзоли на Sony и Microsoft, също решени да премахнат или драстично да съкратят времето за зареждане.

Рекламно видео на новите WD_Black SN850:

Както се вижда от клипа, SSD-тата изглеждат чудесно и идеално ще се впишат в прозрачни или полупрозрачни компютърни кутии. За целта си имат и светещи LED елементи, така че да са в синхрон с тенденцията и при други компоненти в геймърските машини. Дисковете ще идват и с WD_BLACK Dashboard — софтуер, оптимизиращ производителността и наблюдаващ състоянието на устройството.

WD_Black SN850 се очакват на световния пазар до края на текущия месец. Освен споменатите модели с капацитет 500 GB и 2 TB, ще бъде наличен и трети вариант с 1 TB дисково пространство. Вижте най-добрите налични SSD-та в онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...