Ще видим ли скоро лаптопи с двойна камера, както при смартфоните?

Питали ли сте се някога защо дори смартфоните от среден клас идват две, три и повече вградени камери, а лаптопите продължават да се предлагат само с една? При умните телефони можем да говорим за предни и задни камери, докато при преносимите компютри има само една, традиционно разположена над дисплея. Докога ще се запази това положение?

Според сведения от достоверни източници на изданието DigiTimes производителите на лаптопи най-сетне са започнали да си задават същите въпроси. Някои от тях вече били стигнали и до отговори. Те могат да се обобщят с плановете им още през 2021 година да видим първите ноутбуци и/или ултрабуци с двойна камера.

Какво ще бъде приложението на втората камера?

То няма да бъде значително по-различно, отколкото е при смартфоните. Ако над дисплея бъде добавен и широкоъгълен обектив, при видео конференциите в бизнеса ще могат да се виждат повече събеседници. Впрочем такава леща, обхващаща значително по-голяма част от помещението, ще бъде полезна и за общуването между семейства или приятелски групи.

Обмислят се и лаптопи, при които втората камера да бъде от другата страна на дисплея — върху задната част на капака. По този начин потребителят ще може да показва на живо или да заснема в архив всичко, което е пред очите му. Наистина точно както при смартфоните.

Ardes.bg е доверен партньор на повечето световни производители на компютри и смарт устройства. Най-добрите им предложения са неизменна част от нашето продуктово портфолио.

Loading Facebook Comments ...