Доклад: Продажбите на смартфони се стабилизират от есента на 2020 г.

По данни на Digitimes Research, глобалните доставки на смартфони леко са тръгнали нагоре. Към днешна дата се отчита само 6% спад спрямо третото тримесечие (Q3) на миналата година. Това означава, че ситуацията след значително по-големия спад по-рано през годината, предимно заради извънредните пандемични мерки по света, вече се стабилизира.

В доклада на Digitimes се изтъква, че търсенето на нови смартфони се е повишило едва сега в САЩ и Европа, както и в части от Югоизточна Азия. Тази тенденция към възвръщане на интереса започна най-напред в Китай. Отчита се и наближаването на коледно-новогодишния сезон, когато потребителите са по-склонни да заделят средства за технологични подаръци.

Посочени са компаниите, които най-добре се справят с кризата

Това са Samsung и Huawei. Южнокорейската компания обаче се справя значително по-добре и през последното тримесечие е увеличила преднината си пред китайския производител. Причината за това не е непременно в повечето продажби на Samsung, а в по-слабото търсене на смартфони на китайския пазар и в политиката на САЩ да ограничава Huawei до своя пазар.

Digitimes смятат, че тези две компании ще продължат да доминират в индустрията, тъй като понастоящем се търсят 5G телефони, каквито те могат да доставят. До края на 2020 г. се очаква да бъдат продадени над 260 милиона такива устройства. Това са около 20% от всички продажби на смартфони.

Ardes.bg предлага умните телефони на всички водещи производители, като много от тях поддържат 5G мрежи.

Loading Facebook Comments ...