Отличиха Huawei Mate 40 Pro за мобилната фотография и за най-добър изкуствен интелект

Американските санкции срещу Huawei и опитите да бъде ограничено пазарното им влияние в Европа продължават да не дават очакваните резултати. Китайската компания продължава да се радва на огромни приходи и през текущото тримесечие. През ноември излизат и смартфоните им от линията Mate 40, които още сега се смятат за най-добрите поне в две области.

Линията Huawei Mate 40 включва Huawei Mate 40, Huawei Mate 40 Pro/Pro+ и ограничената серия Mate 40 RS Porsche Design. Всички те ще използват новите 5-нанометрови чипове Kirin 9000, поддържащи 5G и усъвършенстван изкуствен интелект. Смартфоните са оборудвани и със сериозни камери за мобилна фотография, съчетани с обективи на Leica.

Huawei Mate 40 Pro е с най-добрата камера в света

Това са резултатите от тестовете на експертния сайт DxOMark, извършващ независими бенчмаркове на решенията за фотография в мобилните устройства. Мнението на специалисти се отнася както за основната камера, така и за селфи камерата на предния панел.

Главният модел на задния панел комбинира: 1) камера с 50MP резолюция (светлосила f/1.9 и лазерен автофокус); 2) перископна камера с 12 MP и 5-кратен оптичен зум; 3) ултраширокоъгълен обектив и 20MP сензор. Софтуерът за фотография ще се възползва от изкуствен интелект, който ще позволява качествени снимки и при слаба осветеност, като значително ще намали и изразходването на батерията.

Самият изкуствен интелект също беше отличен като първенец

Huawei Mate 40 Pro се изстреля директно на първо място и в платформата AI Benchmark. При направените тестове смартфонът е получил резултат 216.6. За сравнение, телефонът на второ място е Redmi K30 Ultra на Xiaomi с резултат 135.3. Това показва, че изкуственият интелект на Huawei е със значителна преднина спрямо конкурентите.

Освен да подобрява снимките и видеото, изкуственият интелект в устройствата от линията Huawei Mate 40 ще оптимизира работата с няколко заредени програми. Геймърите също могат да очакват повече възможности от смартфона, включително и повишена производителност на хардуерните компоненти. До момента няма тестове за производителността на изкуствения интелект при 5G мрежите, но може да се предполага, че ще бъде на ниво.

Очакваме новите Mate 40 в нашия онлайн магазин. Актуалните умни телефони на Huawei и останалите водещи световни производители са неизменна част от продуктовото портфолио на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...