Следващият ъпдейт за Windows 10 идва с грижа за вашето SSD

Потребителите отдавна познават отличните качества на дисковете тип SSD. Тези компютърни компоненти нямат подвижни части, което ги прави извънредно устойчиви на вибрации и сътресения — особено важно при лаптопите. Освен това са многократно по-бързи от традиционните твърди дискове.

Също така SSD-тата издържат на високи температури. Оптималната им работна среда е в диапазона между 30°С и 50°С. За разлика от обикновените харддискове, няма да се повредят даже при нагряване до 70 градуса по Целзий.

И все пак при температури над 50°С, те започват да се амортизират по-бързо. Има и други особености при тях, които съкращават живота им. Затова повечето реномирани производители предлагат и софтуер за мониторинг на своите модели.

Тези програми могат да станат излишни с новия Windows 10

Задава се следващата актуализация за операционната система. Още сега във версията Windows 10 Insider Build 20226 е вграден универсален софтуер за наблюдение на SSD-та, независимо от марката им. Той незабавно ще ви уведомява за рисковите ситуации или за евентуално увреждане на диска.

На този етап новата разработка на Microsoft е в тестова фаза. Предвидената грижа обаче е добре обмислена до най-малките детайли. В случай на установен проблем с устройството Windows ще препоръчва да направите копие на информацията върху друг носител.

Ardes.bg предлага богат асортимент от настолни и преносими компютри, много от които с инсталирана легална версия на Windows 10. Най-добрите решения идват и с SSD. В нашия онлайн магазин можете да поръчате такива дискове и като самостоятелен компонент.

Loading Facebook Comments ...