WhistleOut: Прекараме 9 години от живота си пред смартфона

Консултантската компания WhistleOut от Австралия специализира в оценката и сравнения на смартфони. Също така е доверен източник на информация при сравняването на тарифни планове от мобилните оператори. Нейната популярност отдавна нараства и в други континенти.

Тези дни излезе доклад на WhistleOut, в който е отразено любопитно проучване. Неговата тема е за времето, което прекарват хората със смартфоните си. Има общовалидни данни, но изследването прави разграничаване на потребителите и според тяхната възрастова категория.

Изводите в обобщение

Нека започнем с уточнението, че проучването не е правено в страни по целия свят. Към днешна дата и като усреднени резултати, американците прекарват към 9 години от живота си, използвайки телефон. В други държави е възможно хората да използват дори по-често тези устройства или значително по-малко от жителите на САЩ.

Потребителите са разделени на възрастови групи, а времето, което прекарва всяка от тях със смартфона си, е следното:

Милениали (родените от 1980-те насам): 3.7 часа/ден

Поколение Х (родените в периода 1965-1980 г.): 3.0 часа/ден

Бейби-бумъри (родените в периода 1946-1964 г.): 2.5 часа/ден

Обобщения

Данните на WhistleOut са интересни за психолозите, тъй като потвърждават възгледа, че всяко следващо поколение е по-склонно да се пристрасти към смартфоните. Тази тенденция засега изглежда необратима. Производителите на такава техника пък използват данните като стимул да правят по-качествени дисплеи, пред които хората да прекарват ежедневието си.

В Ardes.bg също можем да направим нещо по въпроса. Предлагаме най-добрите смартфони на най-добрите производители. Понастоящем много от тях са на изключително изгодни цени в акцията ни „Не чакай Черен петък“.

Loading Facebook Comments ...