Мicron увеличават скоростта на 176-слойните SSD дискове с 33%

Догодина Micron пускат нова серия SSD дискове. С тях компанията планира да затвърди позициите си като един от най-сериозните производители на такива компютърни компоненти. Ако предварителните данни за разработката се докажат на практика, това може и да се случи.

Накратко: Micron са готови с SSD-та, които са с 33% по-бързи, с по-голям капацитет и по-евтини от най-доброто, предлагано сега на пазара. Тези твърдения са доста смели, но по сведения на изданието PCWorld, отговарят на самата действителност. Все пак трябва да се уточни, че става дума само за 176-слойните дискове на компанията.

Допълнителна информация

Micron не са първият производител на 176-слойни SSD. Имат конкуренти, които ги изпревариха в тази еволюция на 3D NAND флаш паметите. Особено при моделите, базирани на технологията TLC.

В този случай не е важно първенството, а дали се прави голяма крачка напред в развитието. Оказва се, че 176-слойните SSD на Micron са ограничили т. нар. латентност с 35% (спрямо 96-слойните им модели) и с над 25% (спрямо 128-слойните). Намаляването на латентността е друг начин да се говори за подобрение на скоростите.

Готови за пазара

Друго предимство на Micron е, че за разлика от другите компании със 176-слойни SSD, са готови да ги вкарат в масово производство. Очакват се на пазара догодина. Твърди се, че лесно могат да бъдат адаптирани за различни видове потребителска електроника.

Приоритетно ще бъдат пуснати модели за лаптопи и настолни компютри. Голямо значение би имало вграждането на тези флаш памети и в смартфони, тъй като още по-активното серийно производство допълнително би понижило цените. Обмислят се доставки и за игровите конзоли от ново поколение.

Ardes.bg предлага най-добрите SSD на всички водещи производители, включително Micron. Понастоящем някои модели могат да се закупят изключително изгодно в акцията ни „Не чакай Черен петък“.

Loading Facebook Comments ...