Заради „трудните времена“ смартфоните Honor вече няма да са на Huawei

Информацията, че Huawei продават бизнеса си със смартфоните Honor, се разпространява от няколко седмици. Сега тя е официално потвърдена. Тази линия умни телефони скоро ще бъде собственост на консорциума Shenzhen Zhixin New Information Technology.

В изявление на Huawei се обяснява, че решението за продажба на този бизнес е взето заради „трудните времена“. Може да се предположи с огромна сигурност, че тук се имат предвид търговските войни на САЩ срещу китайската компания. Пандемичната криза също е допринесла.

Времената няма да са трудни за всички

От потвърдените данни за сделката стана ясно, че служителите на дивизията, занимаваща се с разработката на смартфоните Honor, ще останат в защитен екип. Съгласно договора, новите собственици няма да сменят нито работниците, нито ръководството. След промените само Huawei вече няма да имат глас във взимането на решения за бъдещето на бранда.

Консорциумът Shenzhen Zhixin New Information Technology, състоящ се от 30+ компании, ще осигурява финансирането, ще задава насоките за развитие и ще се занимава с маркетинга на Honor. С освобождаването си от този бранд Huawei ще имат повече време и ресурси да се съсредоточат върху своята HarmonyOS. Успехът на тази операционна система ще бъде решаващ и за бъднините на компанията, която не може да използва Android и Windows.

За трета поредна година Ardes.bg провежда акцията „Не чакай Черен петък“, а от 19 ноември стартира и самият Черен петък в нашия онлайн магазин. Сред изключително изгодните предложения ще намерите смартфони на Huawei и други водещи производители.

Loading Facebook Comments ...