Omdia: Най-много се продават смартфони с 4 камери в последните месеци

През третото тримесечие на 2020 година най-продаваните смартфони са тези с четворен модул на основната камера. Те съставляват 60% от всички продадени устройства в този сегмент. Това се твърди в нов статистически доклад на компанията Omdia.

Друга интересна подробност е, че към днешна дата производителите на смартфони почти не предлагат модели само с една камера. Всички умни телефони на пазара са с двойни, тройни, четворни или даже по-многобройни сензори на камера модула. В този смисъл може да се изтъкне, че се купува това, което се предлага.

А има ли специално търсене на четворните камери?

Докладът на Omdia не дава категоричен отговор. Apple са реализирали над 30 процента от всички продажби на смартфони, като техният обновен модел iPhone SE е именно с четворна камера. Samsung и Huawei също имат такива устройства, въпреки че предлагат предимно умни телефони с тройни камери.

Също така в доклада се изтъква, че потребителите по-скоро се интересуват от качествата на автофокуса, възможностите за оптично приближение и развитието на мобилната фотография с изкуствен интелект. С други думи, между редовете е загатнато, че броят на сензорите не е решаващ за покупката. Успешното представяне на моделите с 4 камери вероятно е естествено следствие от предлаганото на пазара.

Ardes.bg е доверен търговски партньор на повечето водещи производители на смартфони. Следете промоционалните предложения през коледно-новогодишния сезон в нашия онлайн магазин.

Loading Facebook Comments ...