Тази Коледа, дори в дни на социална дистанция, Ardes.bg ще подаде ръка на инициатива с благородна цел

Години наред Коледа е празникът, за който трескаво се готвят хора и организации.

Традиционната размяна на подаръци е чакана цяла година от малки и големи, а лайтмотивът – елементът на изненада, пожеланията за добруване и най-вече спазването на традицията.

Изминалата 2020 година обаче донесе множество изпитания за всички, поставяйки ни в необичайни условия – в тези на пандемия.

Неканеният гост (COVID-19) промени много от традиционните практики, празнични обичаи и чествания. Положи нови основи на социалните контакти и определи моделите в общуването.

Като компания, чиято дейност има търговски характер, на Ardes.bg се наложи бързо да поеме по пътя на адаптацията към настоящата ситуация. Част от този процес беше и преустановяването на всякакви ключови събития, в това число и отбелязването на нейния почти четвъртвековен рожден ден.

Това, което остана непроменено от ситуацията, е нейната социално отговорна политика, насочена в помощ на обществено полезни инициативи. И така, тази Коледа вместо да подготви своите традиционните комплименти, Ardes.bg взе решение предварително планираните средства за тях и тези от неосъществени събития да отидат в подкрепа на инициативата на отец Иван и основания от него дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“, с. Нови Хан.

Доброто дело на отеца не е останало незабелязано през годините.

Започнало назад през 80-те години, то продължава да предоставя подслон и топла храна на крайно нуждаещи се хора – самотни майки с деца и сираци. Към днешна дата то е помогнало на над 900 души, докато успеят да се устроят.

Домът се издържа и оборудва изцяло с дарения и помощи, като нуждите за поддръжка на едно такова многочислено домакинство не са малки и всяка външна помощ е добре дошла.

Потребностите, пред които са изправени обитателите, са: парични средства за закупуване на хранителни продукти, дрехи, памперси, книги и учебници, компютри и др.

Ardes.bg отправя своя призив към всички, които желаят да откликнат и да подпомогнат тази благородна кауза, да го направят! Защото днес, в дните на социална дистанция, можем да покажем, че сме сплотени и че можем не само да пазим себе си и околните, но и да си помагаме, като подадем ръка на тези, които се нуждаят от нея!

Повече за делото на отец Иван можете да откриете на: http://svetinikolai.org/

Loading Facebook Comments ...