2020 година е била печеливша за Intel въпреки някои проблеми

Intel обявиха финансовите си резултати за последното тримесечие на 2020 година. Компанията отчита приходи и печалби в повечето направления на своите бизнеси. Сред тях е и този за централни процесори, предназначени за настолни и преносими компютри, въпреки че компанията отдавна има проблеми с доставките на този компонент и с разработката на новото поколение чипове.

Най-много приходи са дошли от продажбите на лаптопи от нисък клас, т. нар. бюджетни решения. Това се обяснява със световната пандемия, заради която много ученици и студенти са принудени да използват такива устройства в своето онлайн обучение. Много съвременни ноутбуци използват именно процесори на този водещ производител или на AMD.

Преминаването към домашен офис

също е допринесло за по-високите от очакваните продажби на Intel. През изминалата година в глобален мащаб са продадени над 90 милиона настолни компютри. На фона на стагнацията в този сегмент през по-ранни години това се отчита като своеобразен рекорд.

Приходите на Intel са с 2.6 милиарда щатски долара по-високи и от най-оптимистичните им прогнозни очаквания. През четвъртото тримесечие на 2020 година компанията е генерирала приходи около $20 млрд., като близо $6 милиарда са печалба. Тази сума включва и положителните резултати на най-успешната дивизия Mobileye, която обслужва бизнеса със системи за автономни (самоуправляващи се) автомобили.

Ardes.bg предлага процесорите на водещите производители Intel и AMD като самостоятелни компоненти за настолни компютри и в готови за използване, високопроизводителни десктопи и лаптопи.

Loading Facebook Comments ...