LG излиза от бизнеса със смартфони и няма да прави дисплеи за айфони?

През третото тримесечие на 2020 г., LG отчетоха „положителни резултати“ на своята дивизия, разработваща смартфони и други мобилни устройства. Това обаче не спира упоритите слухове, че южнокорейската компания планира да се откаже от бизнеса си с такава електроника. В последните дни спекулацията беше подхваната и от няколко авторитетни анализатори.

Причините са няколко, но главните сред тях са:

1) на наскорошното технологично изложение CES 2021 не беше представен „навиващият“ се (rollable) смартфон на LG, както се очакваше;

2) компанията от години губи капитал заради своята мобилна дивизия, като така „самоизяжда“ приходите от успешния си бизнес с потребителски телевизори и публични дисплеи.

Третото и най-ново основание за възобновените слухове е публично обещание на един от мениджърите в LG, който уверил служителите си, работещи по нови смартфони, че ще бъдат компенсирани „независимо какво решение вземе компанията“. Това по-скоро подсказва обаче, че на този етап няма твърд план за действие. Оптимистичните анализатори смятат, че южнокорейците могат да предприемат нова стратегия, с която да се задържат в този бизнес.

Сигурно е, че LG няма да произвеждат дисплеи за iPhone SE

Според публикация на AppleInsider, бъдещите айфони няма да разчитат на панели от LG Dislay. Доставките на този важен компонент в смартфоните ще бъде възложена на други производители. Споменават се поименно Sharp и JDI.

Не е ясно как загубата на Apple ще се отрази на LG. Южнокорейската компания е сред водещите производители на екрани с IPS технология, доставяни както за собствените им монитори и телевизори, така и за тези на някои конкуренти. За сравнение, сънародниците им от Samsung залагат предимно на технологиите VA и OLED.

Актуалните Android-базирани смартфони и айфоните с iOS могат да се поръчат от онлайн магазина на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...