Samsung добавят полезна функция за диабетиците в следващите си смарт часовници

Смарт часовниците от години са предпочитан аксесоар, защото служат не само за измерване на времето, но и на редица биологични показатели. До голяма степен те са алтернатива на самостоятелните фитнес гривни. Всяка година функциите им се обогатяват с нови възможности.

От началото на пандемията смарт часовниците добавят все повече нови сензори и системи за отчитане и анализ на медицински показатели. Една от тях е SpO2, определяща дали кръвта е наситена с достатъчно кислород. Последното издание на Samsung позволява на потребителите да правят дори ЕКГ в домашни условия.

Бъдещето на Рамановата спектроскопия

Според изданието AndroidCommunity, следващите умни часовници на южнокорейската компания ще помагат на хората, страдащи от диабет, като измерват нивата на глюкоза в кръвоносната им система. Предполага се, че тази функция ще бъде интересна и за по-широк кръг от потребители. Най-малкото заради нейната информативна същност.

Проследяването на количеството глюкоза ще се осъществява посредством Раманова спектроскопия. Технологията разчита на лазерен лъч, който прониква до кръвоносните съдове в кожата на човека. Засега няма официални данни кои ще са първите устройства на Samsung с тази система, но се предполага, че това ще бъдат задаващите се Galaxy Watch Active 3 и Galaxy Watch 4.

И двата аксесоара би трябвало да се появят по план през текущата 2021 година. Продуктовото портфолио на Ardes.bg включва умни часовници и фитнес гривни на повечето водещи производители в този сегмент.

Loading Facebook Comments ...