Лаптопите Dell Latitude 9000 идват с иновативна SafeShutter камера

Наближава голямото технологично изложение CES 2011. То ще се проведе в периода 11-14 януари в Лас Вегас. Традиционно някои компании пускат предварителни данни за хитовите продукти, които ще представят на експото.

Една от тях е Dell. Производителят на лаптопи е избрал да привлече внимание с компютрите от бизнес линията Latitude 9000. Те са първите в света с камера SafeShutter, която разполага с механизъм за автоматично отваряне или затваряне според потребителските действия.

Каква е идеята зад SafeShutter?

Dell са наясно, че заради ограничителните мерки по света бизнес партньорите все по-често правят видео конференции. Ето защо Full HD камерата на Latitude 9000 се отваря и активира при използването на такива програми за интернет общуване. През останалото време лещата се покрива, така че потребителят да е сигурен, че няма да стане жертва на хакери.

Новите лаптопи от тази линия обаче разполагат и с много повече интересни характеристики:

• 14-инчов дисплей с Full HD или Quad HD резолюция;

процесори Intel Core i3/i5/i7 от 11-о поколение;

• поддръжка на Wi-Fi 6E и 5G чрез модем Qualcomm Snapdragon X55;

• до 32 GB оперативна памет;

• до 1 TB PCle NVMe SSD.

Подробности за европейската премиера на Latitude 9000 се очакват на CES 2021. Тогава Dell ще обявят и препоръчителните цени за моделите от всяка серия: Latitude 9420, Latitude 9520 и т.н. Наличните лаптопи на тази компания и други водещи производители са част от портфолиото на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...