Работи ли Microsoft по сериозно освежаване на Windows 10?

През изминалия уикенд Microsoft пуснаха интересна обява за работа. Тя е за софтуерен инженер, от когото се очаква да работи за „сериозно визуално освежаване на Windows“. В описанието се казва още, че начинанието цели да внуши: „Windows се ЗАВЪРНА“, както и че „това е най-добрата операционна система за потребители“.

Вчера сутринта, понеделник, Microsoft премахнаха обявата. Обясненията могат да са поне две: 1) бързо са намерили подходящ човек за проекта си и позицията в екипа вече не е свободна; 2) освежаването на интерфейса в Windows 10 трябва да бъде изненада за по-късен етап от годината.

Неофициални източници дават подробности

Следната информация не е потвърдена, но идва от технологични сайтове с добра репутация. Например Windows Central твърдят, че ще видим новия интерфейс на Windows 10 след една от големите планирани актуализации на операционната система. Нейното работно заглавие е Cobalt и се очаква през втората половина на 2022 г.

Още тази есен се задава и друга голяма актуализация с кодово название Sun Valley. Смята се, че тогава ще бъдат внедрени първите промени в Start менюто, таскбара и интерфейса на файловия мениджър. Целта е графичните елементи на операционната система да станат възможно най-хомогенни, като това важи и за интерфейсите на отделните приложения.

Много лаптопи и настолни компютри в портфолиото на Ardes.bg идват с предварително инсталирана Windows 10. Операционната система е напълно легална и позволява нейните редовни актуализации, подобряващи не само облика, но и сигурността.

Loading Facebook Comments ...