Има ли причина да (не) инсталирате новия драйвер за AMD Radeon?

Ако имате настолен компютър с видеокарта AMD Radeon и нямате последните драйвери, може би ще искате да поправите пропуска. Версия 21.2.1 на софтуера (Adrenalin 2020 Edition) повишава с 9% производителността на една от съвременните хитови игри. Отстранява възможни графични проблеми и повишава съвместимостта с определени монитори.

Подобно на Game Ready драйверите на Nvidia, пускани при премиерата на очаквани игри, AMD оптимизират новите си видеокарти за The Medium. Това виртуално приключение, по данни на компанията, ще се възползва от близо десет процента повишена производителност. За целта обаче е препоръчително геймърският компютър да съчетава графичен ускорител и централен процесор на AMD.

Други подобрения

Освен оптимизациите за играта The Medium, новият драйвер за Radeon:

• отстранява трептенето на единия дисплей, когато е свързан и втори монитор;

• по-добра поддръжка на монитори от Samsung;

Новият драйвер не се препоръчва на този етап за геймъри, които играят Hitman 3 и Forza Horizon. При тези две заглавия е възможно да забележите неточна синхронизация с монитори, сертифицирани за технологията FreeSync. Проблемът обаче със сигурност много скоро ще бъде отстранен, тъй като вече е докладван на AMD.

За да инсталирате Adrenalin 2020 Edition (версия 21.2.1), можете да използвате софтуера за видеокартата, с който вече разполагате. Бихте могли да го направите и ръчно от официалния сайт.

Ardes.bg предлага готови геймърски компютри и лаптопи, както и видеокартите на водещите производители като самостоятелни компоненти за ъпгрейд.

Loading Facebook Comments ...