Прогноза за 2021 г.: Успехът на смартфоните ще бъде с двуцифрени проценти

Водещите производители на смартфони започнаха един по един да се отчитат пред акционерите и обществеността. Финансовите доклади досега единодушно сочат, че 2020 година е била успешна за тях. Значителната възвръщаемост на инвестициите, направени от Lenovo за мобилната им дивизия, насърчи анализаторите към прогнози.

Експертите на Gartner смятат, че през 2021 г. търсенето на нови смартфони ще се запази. Според тенденциите се очаква този технологичен сегмент да бележи 11.4% ръст в световен мащаб. Изразено в продажби, това прави около милиард и половина продадени бройки.

Подробности за регионите и вида на умните телефони

Интересна за българския пазар е прогнозата на Gartner за Източна Европа. Предвижда се през 2021 г. в целия регион да бъдат продадени над 49 милиона смартфона. Сред тях вероятно ще има значимо търсене на моделите с някои премиум функции и усреднена цена, равняваща се на $300 – такива са нагласите и в по-големи пазари, като САЩ и Япония.

Gartner са убедени, че поддръжката на 5G мрежи ще бъде решаваща за успеха на тези продукти. Това ще бъде особено валидно при Android-базираните умни телефони. Прогнозираният техен ръст за текущата календарна година ще се запази с двуцифрени проценти.

Ardes.bg е доверен партньор на повечето водещи производители на смартфони и най-интересните им модели от различни ценови класове са важна част от нашето продуктово портфолио.

Loading Facebook Comments ...