Работи ли Huawei по игрова конзола и геймърски лаптопи?

Ако се вярва на медията Huawei Central, отговорът на въпроса в заглавието е положителен. Китайската компания планира да пусне своя игрова конзола, която да конкурира PlayStation и Xbox. Успоредно с това Huawei усилено работят и по нова серия геймърски лаптопи.

Миналата година в избрани пазари беше пусната линията Honor Hunter. Това са първите лаптопи за игри на Huawei, оборудвани с мощен хардуер в корпус със светещи елементи. Няма данни кога могат да се очакват новите ноутбуци за игри, нито дали ще запазят бранда Honor Hunter, но едва ли ще се появят до края на 2021 г.

Другите акценти върху гейминга

Интересът и инициативите на Huawei в тази област са отдавна. Можем да посочил, че услугите за техните смартфони включват Game Center (геймърски хъб). Компанията прави всичко възможно да си осигури лицензи за възможно най-много Android игри, а даже и ексклузивни заглавия.

Възможно е гейминг плановете на Huawei да са дългосрочна стратегия. За начало компанията със сигурност ще опита да затвърди позицията на ултрабуците си от линията MateBook 13, MateBook 14 и MateBook X Pro. Тази година се очакват нови модели, използващи процесори на AMD.

Наличните преносими компютри и смартфони на Huawei, както и на други водещи производители, са част от продуктовото портфолио на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...