Следващият айфон ще разполага с отдавна чакания Always On дисплей

(Изображението е само илюстративно и не показва обсъждания продукт.)

Функцията Always On отдавна се използва в смартфоните с операционна система Android. Тя е вече толкова популярна и достъпна, че може да се намери и в модели от среден клас. Накратко, при нея екранът на устройството може постоянно да показва часа, датчика за батерията и уведомления за нови съобщения, въпреки че не е активиран.

Тази полезна функция най-сетне ще се използва и от следващите айфони. Първият модел ще бъде очакваният през есента iPhone 13. Такова „закъснение“ е типично за Apple, тъй като компанията обикновено набляга на други екстри (ефекти за добавена реалност и различни сензори), с които да се открои пред конкуренцията.

А когато въведе нещо със „закъснение“, обикновено чакането е оправдано

Типичен пример е поддръжката на 5G мрежи в айфоните.  Умните телефони на Apple не бързаха с нея, но не беше и необходимо. Все пак тази технология тепърва навлиза, и то не във всяка страна и всеки град заради протестите срещу нея.

Apple са решели да работят по своя версия на Always On дисплеите, при които по никакъв начин батерията на смартфоните да не се изтощава видимо по-бързо. За целта ще се използват бели текстове на черен екран, и то в само в определени зони. При iPhone 13 вероятно постоянно ще се вижда само една активна лента.

Умните телефони на Apple и други водещи производители са част от продуктовото портфолио на Ardes.bg.

 

Loading Facebook Comments ...