Как да заредим своя смарт часовник

Как се зарежда смарт часовник

Категорично може да се каже, че живеем във време на модерните технологии, когато думата “смарт” се използва все по-често. Часовниците с умен принцип на работа са също част от находките, на които можете да попаднете – използвайки ги заедно със съвременните мобилни телефони, ще имате пълно оборудване от функционални устройства. С тяхна помощ ще общувате по-лесно, ще получавате важната информация винаги навреме, а и ще следите за здравословното си състояние. Не е ли страхотно?

Какво е смарт часовник

Най-точното за него определение е “малко дигитално устройство”, което поставяме на китката си и го носим точно както стандартния часовник. Какво обаче е различното? При smart моделите намираме много повече функционалности – получаване на текстови съобщения, входящи обаждания, GPS, слушане на музика, калкулатор, измерване на сърдечния пулс, крачкомер и т.н.

Този вид техника е много популярна сред младото поколение, в това число и сред децата. Отличен избор е за хора, които шофират често и искат ръцете им да са свободни. Смарт часовниците са и модерен аксесоар, който чудесно би допълнил градската и дори по-елегантна визия. На пазара ще го откриете във всякакви разновидности, според това коя е марката и годината на производство.

Какви са неговите предимства

Когато смартфонът ни звъни в чантата, започваме да го търсим трескаво, за да успеем да отговорим на повикването. Това обаче няма да е необходимо, ако поставите на ръката си смарт часовник – с него ще можете да отговорите на обаждането само с едно докосване и без да прекратявате моментното си занимание.
Друго предимство на подобна техника е дългият живот на неговата батерия и по-рядкото ѝ зареждане. Тя издържа много повече време, отколкото тази на телефона – до 10 дни при интензивно използване. Възможността за персонализиране е също сред преимуществата на смарт часовника, който може да бъде настроен според индивидуалните ви физиологични характеристики. Така той ще ви подава акуратна информация, свързана с изгорените от вас калории, броя крачки за деня, пулса и др.

Как правилно да го зареждаме

За да е животът на любимата ви техника максимално дълъг, трябва да знаете как правилно да я използвате. Зареждането на смарт часовника е сред нещата, за които е добре да се информирате предварително, за да не се чудите какво и как да направите. Правилното ви поведение като потребители е:

  • първоначалното зареждане на смарт часовника се прави още в самото начало – погрижете се за това, преди да стартирате употребата на аксесоара. Рутинното включване към тока се извършва при намаляване на заряда, за което трябва да се следи внимателно;
  • употребата на правилно устройство за зареждане – видовете, които имат съмнително качество и не са предназначени за конкретния смарт часовник, е добре да бъдат избягвани. Често пъти се случва те да са основната причина за повреди по техниката. Заложете на оригинални продукти, защото само с тях може да се постигне перфектната производителност;
  • ако иконата на екрана индикира, че батерията е пред изтощаване, умната гривна трябва да се включи в тока – единият край на USB кабела се поставя в контакта, а другият – в обособения за целта порт;
  • след това поставете аксесоара в станцията с магнит, уверявайки се, че между двата компонента няма някаква течност, прах или друг вид замърсявания – това би попречило на правилното зареждане;
  • следене на светодиодния индикатор – той показва какво е нивото на заряда, като това се обозначава посредством различни на цвят светлини (червена, зелена и оранжева). Приблизителното време за пълното зареждане на smart аксесоара е около 2-3 часа.

Ако всички тези насоки бъдат спазени, шансът да възникнат технически неизправност в резултат на неправилното зареждане на смарт гривната е минимален. От онлайн магазин Ардес съветваме да следите за коректното изпълнение на всяка една стъпка и да бъдете отговорни към стопанисването на безжичното устройство.

Какво да правим ако smart устройството ни не се зарежда

Цената на това да имаме отлично работещ смарт часовник не е твърде висока. Нужно е просто да знаем как да го използваме, а при възникнали неизправности – да разрешим възникналия казус навреме. Не е изключено да се появят проблеми и със зареждането, за които от Ardes.bg съветваме да реагирате по следния начин:

  1. Уверете се, че свързването на кабела е правилно – това е първата логична стъпка при технически смущения.
  2. Проверете дали зарядното или смарт часовникът не са замърсени – много често това е една от причините те да не функционират правилно, в това число и зареждането да не се реализира както трябва.
  3. Нулирайте устройството, когато нищо от по-горните трикове не проработи – това се прави посредством задържане за няколко секунди на страничния бутон. Подобен “рестарт” може да доведе до възобновяване на правилното зареждане на батерията.

Ако тези насоки са неприложими във вашия случай, посетете сервиз, където ще открият причината за неправилното зареждане.

Следете нивото на батерията на своя смарт часовник

За да го направите, трябва просто да включите умния аксесоар и да видите какво е изписано на екрана му. Индикаторът за батерия ще ви даде нужната информация за етапа на зареждане, а респективно и за това кога е добре да поставите джаджата в неговата зарядна станция. Важно е да не я оставяте твърде дълго с празна батерия, защото това може да доведе до системни грешки в устройството.

Loading Facebook Comments ...