Ardes.bg подкрепи иновативен проект на ученици от Математическа гимназия – Варна

Подкрепата за млади таланти и новаторски идеи е важна част от фирмената политика на Ardes.bg. В края на миналата година компанията финансира иновативен проект на ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна. Тяхната разработка „Одесос – автономна лодка“ е насочена към създаването на модел за плавателен съд, който може да открие нови хоризонти за търговското корабоплаване.

Прототипът, създаден от двамата младежи, ще бъде използван активно за научни изследвания и симулации. Основните предимства на такава лодка са свързани с редуцирането на разходите за експлоатация. Дистанционното управление позволява на борда да няма екипаж, а използването на чистата сила на вятъра елиминира необходимостта от тежък електромотор и потенциално замърсяване на природата.

Проектът вече печели признание,

като двамата възпитаници на Математическа гимназия – Варна завоюваха отличия. Сред тях е специалната награда от организираната от Българската академия на науките „Осма ученическа сесия“. Спечелиха и приз от Двадесет и втората ученическа конференция.

Ardes.bg вярва и ще насърчава младите таланти, които имат идеите и вдъхновението да променят заобикалящата ни среда към по-добро.

Loading Facebook Comments ...