Как се управлява ховърборд?

Днес се предлагат различни миниатюрни устройства за бързо придвижване на кратки разстояния и ховърбордът е един от тях. Той още се среща като електрически скутер и представлява компактна хоризонтална платформа с две малки по-диаметър колела от двата края. Той е без кормило за управление. Именно в това се крие и страхът на много хора относно неговото безопасно каране. Ето защо по-долу ще дадем малко повече съвети и информация.

За какво да внимавате преди качване на ховърборд

Много е важна изправността на устройството преди неговата употреба. При проверката е необходимо да се уверите, че батерията му е заредена, като погледнете показанията на индикатора за нивото на заряда. Това се отнася и за всички останали електрически велосипеди и тротинетки. При необходимост използвайте зарядното от комплекта за зареждане. Добре е да изпробвате функционалността на ховърборда преди неговото физическо управление. Поставете го на пода и с ръка наклонете напред, назад, наляво и дясно. Ако всяка негова реакция е в съответствие с посоката на наклона, това означава че изправността му е отлична.

Преди да се качите, непременно прочетете инструкциите за управление на производителя, което ще ви позволи да сте по-подготвени.

Какви са правилата за неговото управление

При карането вие стоите изправен и балансирате. Въпреки че е простичко устройство за придвижване на кратки разстояния, ховърбордът притежава интелигентна иновативна техника за определяне на баланса и позиционирането на платформата в пространството. Това се постига чрез употребата на специални сензори наричани още жироскоп. Тоест, тази система може да разпознава дали е наклонена напред или назад от нейното водоравно положение. Тя също разпознава дали само единият край е наклонен повече от другия и с тези сигнали подава команди в реално време към контролната система.

Интелигентната технология за управление на ховърборда е чувствителна и дори най-малкото отклонение от водоравното положение на платформата задейства двигателите. Ето защо, за повишената безопасност при контрол се налага спазването на кратки правила за употреба:

1. Качването се извършва внимателно и първо се стъпва с единия крак, а след това с другия. Важно е да не отклонявате платформата от нейното водоравно положение.
2. Тръгването се предизвиква с лек плавен и равномерен наклон напред на двата крака. При желание за ускоряване на скоростта се увеличава и ъгъла на наклона на тялото.
3. При завой на ляво се накланя левия крак, а на дясно се накланя десния крак.
4. Слизането е обратно на качването. Тоест, приведете платформата в нейното обичайно водоравно положение и ховърбордът ще спре. Слезте внимателно първо с единия крак и после с другия, като внимавате да не променяте ъгъла на наклона.

Когато придобиете увереност ще започнете с лекота да карате тази джаджа и да правите с нея по-сложни и приятни за околните маневри и номера. Дори и най-добрите падат и се нараняват, така че нека разгледаме препоръките на експертите за безопасност.

Какви са препоръките за безопасност

След като сте запознати вече с основата при управлението на ховърборда, е време да опишем и препоръките за безопасност при каране. Това е особено наложително, когато няма каквито и да е средства за придържане. Невниманието и липсата на опит може да доведе до падания и до непредвиден инцидент със сериозна травма. За да намалите вероятността до минимум, експертите препоръчват, при първоначалното качване и слизане от платформата да има втори човек до вас за опора. В никакъв случай не развивайте висока скорост при усвояването на баланса по време на управление.

Извършвайте движенията напред, назад и настрани плавно и бавно. Специалистите съветват да не давате на деца да карат ховърборд за възрастни, тъй като тяхното управление е по-трудно. На пазара в момента се предлагат различни защитни средства за предпазване на важни части от тялото, като главата, колената, лактите. За целта са достъпни за използване каски, наколенки и налакътници. Винаги избирайте равна и гладка пътна настилка, без дупки и неравности, които могат да предизвикат падания. Уверете се, че на местата за стъпване има допълнителни подложки против подхлъзване.

Кои хора не бива да се качват да карат

Ховърбордът е напълно безвреден, но поради рисковете от падания и спецификите при неговото управление, препоръчва се въздържание от употреба на бременни жени, възрастни хора и тези със заболявания на гръбнака. Лицата след операция, които са във възстановителен процес, също не бива да се възползват от този продукт, докато раните им не се възстановят напълно.

Важно е също да отбележим, че теглото на водача под 30 кг е недостатъчно за оптималното управление на устройството и не се препоръчва неговото каране. При над 100 кг тегло на потребителя има вероятност от деформация и счупване на платформата на ховърборда, така че е необходимо въздържание от качване и каране.

Какви допълнителни екстри може да предложи

Съвременният ховърборд трябва да е удобен за използване, да е с красив дизайн и да предложи куп допълнителни екстри, които да направят управлението му истинско изживяване. Това може да е разноцветното и приятно LED осветление, което ще привлича вниманието на околните към вас, а моделите с вградени Bluetooth колонки ще позволят слушането на музика по време на каране.

Съвременните иновативни джаджи още са оборудвани с автоматична система за подобрен баланс. Това означава, че устройството ще ви помага при поддържането на желаното позициониране на тялото. Подобни ховърборди автоматично позиционират платформата си във водоравно положение веднага след тяхното включване. Така е по-трудно да паднете, а устойчивостта на тялото при управление е по-голяма. Повечето съвременни модели разполагат и с дистанционно управление за заключване и отключване на устройството от разстояние, което обаче няма да го предпази от кражба.

За да получите най-новите и технологични модели електрически скутери, проверете в раздела на Ardes.bg. Тук ви предлагаме само качествена и маркова техника с пълна гаранция и отлично обслужване. Имате възможност за тест на покупката и получаване на пълно обслужване в периода на гаранцията и след нея.

Loading Facebook Comments ...