ASUS ROG Strix G15/17: Мощни лаптопи за геймъри, киномани и творци

Лаптопите ROG Strix G15/17 на ASUS са предназначени главно за геймъри, киномани и създатели на мултимедийно съдържание. Продуктовата линия се обновя всяка година. Подобренията включват най-модерните процесори и видеокарти, и усъвършенствани хардуерни или софтуерни решения от предишното поколение, които са били приети положително от клиентите.

Въпреки утежнената ситуация с веригите за доставки и затруднените производствени процеси в световен мащаб, производителят не прави компромиси с качеството на продуктите с елитното лого Republic of Gamers (ROG). Случаят с 15.6- и 17.3-инчовите предложения за 2022 година е именно такъв. Те се предлагат на сайта Ardes.bg и във физическине ни магазини с голямо разнообразие от конфигурации. Обозначени са съответно с G15 и G17 в името.

ROG Strix се развиват с по-смели крачки от всякога

Дизайнът им винаги е бил еталон в индустрията, но и тази година успява да впечатли с усъвършенстване. Металното шаси и изисканите „спортни“ линии са в черно или графитено сиво. Корпусите са устойчиви на удари и замърсявания. Но най-същественото е, че са значително намалени размерите им спрямо миналогодишните издания – със 7% при G15 и 5% при десктоп заместителите G17.

Високите естетически качества на лаптопите се допълват от патентованата технология Aura Sync на ASUS. При нея LED подсветката на клавиатурата и други светещи акценти по корпуса се синхронизират с RGB светодиодите на периферни устройства, които поддържат същата технология. Производителят е предоставил и софтуер за ръчни настройки на цвета и яркостта на светлините.

Дисплеите покриват и най-високите очаквания

Всички екрани на лаптопите ROG Strix G15/17 са матови и залагат на IPS панел за възможно най-добрите цветове и контраст от всеки зрителен ъгъл. Друга обща характеристика е високата им яркост. Но с това като цяло сходствата им приключват.

Според модела получавате резолюция Full HD 1080p или Quad HD 1440p, смятани за оптимални в гейминга. Честотата на опресняване варира в зависимост от разделителната способност на панела: 360Hz/3ms при Full HD или 240Hz/3ms при Quad HD екраните. Независимо кой модел изберете, геймърските ви сесии ще протичат перфектно, благодарение и на технологията G-Sync за съвършена синхронизация между дисплея и видеокартата.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Лаптопите Strix на ASUS са предназначени и за творци на съдържание. Поддържат се цветовите гами: 100% sRGB, 100% на филмовия стандарт DCI-P3, а имат и високо покритие на други популярни палитри като NTSC и Adobe. Вградените високоговорители са сертифицирани за безкомпромисния стандарт със студийно качество Hi-Resolution Audio и поддръжка на Dolby Atmos.[/notification]

Вградена мощ и опции за още подобрения в нашите магазини

Лаптопите Asus ROG Strix използват най-добрия хардуер за годината. През 2022-ра се залага на процесори до флагмана AMD Ryzen 9 6900HX, съчетани с видеокарти на Nvidia. Особено ярко се открояват графичните ускорители RTX 3070Ti и RTX 3080, мощността на които достига 150W с Dynamic Boost. Конфигурациите поддържат до 32 GB оперативна памет и SSD с капацитет до 1 TB.

Някои компоненти като количеството памет могат да се персонализират в Ardes.bg. Обичайно геймърите, киноманите и творците предпочитат да се екипират с повече оперативна памет и повече дисково пространство. Но и без такива разширения на фабричните спецификации е гарантирано, че дори най-тежките игри ще вървят гладко при високи или „ultra“ настройки на графиката.

Охлаждането и екстрите

Технологиите на ASUS са рафинирани през дългогодишния им опит като производител и поддържат до 16°C по-ниски температури от обичайните решения в този сегмент. Дългият живот на лаптопите Strix G15/17 и солидната им производителност се постигат чрез термо пасти с течен метал и пантентованите вентилатори Arc Flow. Те се отличават с 84 перки за фантастично добро охлаждане при минимален шум.

Сериозните геймъри, играещи в мрежа, обикновено предпочитат кабелен интернет. Но понякога или често им се налага да използват безжична връзка. Новите ROG Strix G15/17 поддържат и ултрабързия стандарт Wi-Fi 6 AX.

Сред множеството интерфейси е USB 3.2 Type-C порт. Той поддържа DisplayPort 1.4. Благодарение на него, можете да зареждате и батерията (например чрез зарядното на смартфона си) с бързата технология до 90 вата. Възстановявате 50% от заряда само за 30 минути и отново можете да се върнете към игрите, филмите или създаването на собствено творчество където и да се намирате по света.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Ако закупите новите ROG Strix в Ardes.bg или физическите ни магазини, официален партньор на ASUS, получавате възможност за различни видове застраховка на ценната придобивка, възможност за експресна замяна и безупречно гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване.[/notification]

Loading Facebook Comments ...