Очаквайте скоро новите iPhone 14 и в Ardes.bg


Ако сте сред любителите на смартфони и се интересувате от евентуална покупка на следващите айфони на Apple, чакането скоро ще приключи. В началото на месеца производителят обяви спецификациите на новите iPhone 14, кога е ориентировъчна пускова дата и дори препоръчителните цени. Но да разгледаме темите по ред.

И тази година айфоните ще се предлагат в няколко варианта. Премахната е Mini версията от предходните издания. За сметка на това, идва нова серия iPhone 14 Plus – с по-голям дисплей. Освен тях, на българския пазар и глобално ще бъдат пуснати iPhone 14 Pro и Pro Max.

Подобрения без оскъпяване

По всичко личи, че за продуктовото си портфолио 2022-2023 г. Apple залагат на две стратегии. Едната е да не „поправят“ компоненти от смартфоните си, ако са актуални и приети добре от публиката. Другата – да осигурят предимства спрямо вече остаряващото 13-о издание, но на почти същите цени.

Ще се ориентираме най-добре, като разгледаме конкретни примери. Дизайнът на стандартния iPhone 14 е идентичен с този на iPhone 13, като са запазени алуминиевият корпус и покритието Ceramic Shield на дисплея. За чипсет отново е избран изпитаният A15 Bionic, само че по-актуалният модел ще зарадва любителите на мултимедията и игрите с 5-ядрен графичен ускорител.

[notification type=“alert-info“ close=“false“ ]Съществената промяна в основния хардуер засяга оперативната памет. Всички тазгодишни айфони са оборудвани с по 6 GB RAM.[/notification]

Сериозни усъвършенствания на камерите

Новата основна камера се възползва от 12-мегапикселов сензор със светлосила f/1.5 и пиксели с големина 1,9 микрона. По данни на производителя, само тези подобрения са достатъчни за 49% по-качествени снимки и клипове при слабо осветление, в сравнение с iPhone 13. Нощните фотоси ще могат да се правят двойно по-бързо, което намалява размазването заради неволните движения на ръката. Но има вградената стабилизация от ново поколение, което ще служи и за заснемане на видео, включително в новия Action режим.

Предната камера, използвана предимно за селфита и видео разговори, също е с нов 12 MP сензор. Неговата бленда е f/1.9. За пръв път в iPhone 14 са добавени алгоритми за прецизен автофокус и подобрение на образа при оскъдна или изкуствена светлина.

[notification type=“alert-info“ close=“true“ ]Всички изброени характеристики в 6.1-инчовия iPhone 14 са валидни и за 6.7-инчовия iPhone 14 Plus. Разликата в размера на екрана не е единствената. Наличните данни сочат, че по-големият „плюс“ модел ще бъде с по-издръжлива батерия от стандартния.[/notification]

Цена и кога да го очаквате в Ardes.bg

Apple обявиха пусковите дати. Те важат и за европейския пазар. Започват да идват от текущия месец и периодично ще са налични другите серии, както следва: 15 септември за iPhone 14, а от 7 октомври се очакват доставките на Plus варианта.

Цената в лева на стандартния айфон е 2035 лв. Ще предлагаме 128-гигабайтовия Plus модел за 2339 лв. Възможностите за поръчка, подробни спецификации ще бъдат налични скоро в нашия онлайн магазин. Пак там ще научите добавената стойност, която получавате при пазаруване в Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...