За втора поредна година Ardes.bg ще подкрепи конференцията по киберсигурност „BSides Sofia”

За втора поредна година специалистите в областта на информационната сигурност ще се срещнат с колеги и приятели на международното събитие „BSides Sofia”. Конференцията ще се проведе на 18 и 19 март в УНСС. Тази година форумът ще обхване широк спектър от теми, включително етично хакерство, анализ на заплахи и нови тенденции в зловредния софтуер.

След успеха на „BSides Sofia 2022” сега организаторите и спонсорите предоставят възможността за още повече интересни лекции.

Гостите ще могат да учасват в комбинация от демонстрационни сесии и работни семинари в два последователни дни.

Сред акцентите на форума ще са уникални представяния на специалисти от България, Румъния, Израел, Гърция, които няма как да бъдат чути другаде.

Програмата включва презентации на:

– Hacking HYUNDAI head unit, където Радослав Герганов ще представи свое изследване, колко киберсигурни са новите автомобили;
– Кристиян Корнеа ще представи възможността да се заобиколи антивирусната защита чрез bad-usb;
– „Stalking the Stalkers“ ще е темата на Вангелис Стикас, който и тази година ще ни запознае с детайли по ново негово изследване;
– Даниела Шалев ще представи своя опит в борбата с APT чрез темата Hunting unsigned DLLs to find APT.

Традиционното състезание Capture The Flag отново предлага на всички желаещи възможнсотта да тестват на практика своите умения за етично хакерство.

Именно „BSides Sofia 2023“ ще бъде първи квалификационен кръг при сформирането на български отбори за EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE за тимовете в групите от 14 до 20 години и от 21 до 25 години, с официалната подкрепа на МЕУ и CERT.BG.

„BSides Sofia“ е уникална платформа за споделяне на знания. Тя предоставя динамична среда за присъстващите, така че да задълбочат знанията и разбирането си за предизвикателствата и възможностите в киберсигурността. Конференцията има за цел да се утвърди като ежегодно събитие, насърчаващо сътрудничеството и споделянето на знания между специалистите в общността.

Домакин на събитието отново е УНСС. Партньори на „BSides Sofia“ 2023 са от Ardes.bg, VMware, ESET, BaseLine CyberSecurity, CLICO и AMATAS. Kaldata и DIGITALk ще бъдат медийни партньори на събитието. За да се регистрирате за „BSides Sofia“, да се запознаете с програмата и да се включите в CTF състезанието, посетете сайта на събитието.

Loading Facebook Comments ...