Google Chrome 9 – още по-бърз браузър?

google-chorme

Супер бърз JavaScript интерфейс, Instant site preduction опция (уеб страницата е готова за четене още преди изписването докрай на адреса), лесно инсталиране, отличен дизайн, разширения за персонализиране, теми, синхронизиране и запомняне на предпочитания, изолация на таб процеси, силна поддръжка на HTML5, вграден Flash-player, PDF reader и още много други екстри за по-удобно и лесно сърфиране.

С Chrome, Google слагат началото на революцията в уеб сърфирането. Със своя бърз JavaScript интерфейс, новия браузър подминава своите конкуренти  Firefox, Internet Explorer, Safari и Opera.

Преминаването през инсталационния процес, на практика е доста простичък. Без магьосник меню, инсталацията става директно от браузъра с един клик върху бутона Инсталирай, като не се изисква рестарт на системата.

Chrome е единственият браузър с вграден Flash и PDF поддръжка. По този начин си спестявате досадното инсталиране на тези опции и не се нуждае от постоянното ръчно ъпдейтване, като това става автоматично, без да изисква вашето внимание.

Не можем да не обърнем внимание и на дизайна. Табовете (Tabs) са над всичко и единственото под тях е адрес/сърч барът (Omnibar), където освен въвеждането на интернет адрес можете директно да търсите в Google, yahoo или Bing, в зависимост от вашия избор . Можете да се възползвате от опцията вашите желани отметки да се показват под самият Omnibar. Всички настройки са компактно събрани на едно място – от дясно на линк бара.

Табовете са оптимално разположени, като те са видни в горната част на прозореца и по този начин се спестява място за самият браузър. Можете да променяте позицията им чрез провлачване с мишката или отделянето им в независим прозорец отново само с помощта на мишката като провлачите желания таб върху десктопа.

Друго което google са добавили е първоначалната таб страница която показва най-често посещаваните и наскоро затворени интернет сайтове в малки прозорчета, които можете да разместите както желаете или направо да ги премахнете.

Темите от които можете да се възползвате са доста, за да задоволи вкуса на всеки, а в  Chrome App Store ще откриете стотици притурки като например постоянното известяване при получен имейл, показване на времето, youtube търсачка и много други. В Chrome 9 е добавена информация за всички инсталирани притурки и апликации в таб страница, като от там лесно можете да ги премахвате или променяте разположението им, плюс това е изведен линк към  Chrome App Store.

Интересното от което можете да се възползвате само от Chrome 9 новото приложение на google – Body browser. 3D енциклопедия на човешкото тяло, даващо поглед върху тялото под всякакъв ъгъл в различен режим (костна система, мускулна система и пр.).

Ако не сте пробвали Google Chrome опитайте.
Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...