Новата социална мрежа Google + – кратък наръчник за начинаещи

google-plus

Тази година най-мощната търсачка в световното онлайн пространство – Google, започна проект за собствена социална мрежа, пряк съперник на Facebook, наречена Google +.

По функции Google + не се отличава кой знае колко много  от другите подобни сайтове – можете да споделяте снимки, да говорите с приятелите си, да им пишете съобщения и коментари.

Интересното тук е, че вашите приятели в социалната мрежа са групирани в „кръгове“, които са подбрани по определен критерий – семейство, приятели и колеги. От Google са сигурни,че тяхното начинание ще постигне успех.

Повече от 750 млн. потребители по целия свят използват Facebook. С времето те са оформили профилите си,  качили са  огромно количество снимки и са се свързали  със съученици, близки и познати, с които отдавна са изгубили връзки, и чрез социалната мрежа успяват да се открият отново след толкова време. В крайна сметка, защо да се регистрираме на ново място и да започваме всичко от нулата? Защо да променяме нещата, след като и така сме си добре? Все пак това не е първия проект на Google в социалните медии – Buzz и Wave изпълняваха такива функции, но те не успяха да наберат популярност сред потребителите. Какво ще е по-различното при Google+ и как той ще успее да ни примами?
Множество онлайн потребителите използват Gmail, Google Docs, Google търсене и други безплатни услуги на компанията. С Google+ ще имате достъп до целия набор от услуги, които компанията предлага. Новаторското при тази социална мрежа ще бъде опцията Hangout – това е виртуална стая, където може да се проведе общ разговор между 10 човека, както и Huddle – групов чат, който може да се използва и през мобилния телефон.

Сега ние ще покажем на тези от вас, които все още не са запознати с Google+,  как да започнат да го използват.

Стъпка 1: За да се регистрирате отидете на следния адрес www.plus.google.com . После въведете вашето истинско име, пол и добавете снимкa. Накрая натиснете регистрация.

Стъпка 2: Въведете останалата част от данните си – работа, образование и къде живеете и после  „Complete your profile“.

Стъпка 3: Можете да определите кой може да вижда информацията за вашето образование, работа или местоживеене чрез падащото меню под всяка секция. В крайна сметка, обаче, вашата снимка и име ще са видими за всички потребители. Когато сте готови, просто натиснете „Продължете“.

 Стъпка 4: Следващата стъпка е да попълните изцяло профила си – образование, месторабота, семеен статус, да поставите връзка към уебсайта или блога ви и т.н. Кликнете върху „Редактиране на профила“ в горния десен ъгъл.

Стъпка 5: Щракнете върху раздела „Снимки“. Изберете дали искате снимките да се показват в профила ви и дали хората, които са ваши приятели в Google+ могат да ви маркират на снимки, които те качват. После натиснете „Запази“.

Стъпка 6: След като сте създали успешно вашия профил, продължавате с добавяне на приятели. Натиснете иконата с кръговете в горната част на екрана. От там можете да търсите и да добавяте приятели във вашите групи.

Стъпка 7: За да добавите някой в кръговете, просто  насочете курсора към снимката му и го плъзнете надолу, като го пуснете в съответната категория в долната част на екрана. Налични са общо 4 категории: приятели, роднини, познати и последователи.

 

Стъпка 8: За да видите кои хора са ви добавили  към своята листа, кликнете върху: “People who’ve added you”. За да ги добавите и вие, просто ги плъзнете към някоя от секциите за групиране. Другият начин да откриете близки хора е да щракнете върху „Find people” и да въведете името на контакта в лентата за търсене.

Стъпка 9: Ако хората, с които искате да се свържете чрез Google+ нямат създадени профили там, можете да ги поканите да се регистрират. Щракнете върху “Invite friends”, а след това въведете имейла си и натиснете „Търси“. По този начин можете да поканите до 150 приятели.

Стъпка 10: За да видите най-новите събития, които са се случили в профилите на приятелите ви, натиснете върху иконата с къща в горната част на прозореца. Изберете един от кръговете в лявата страна за показване на мнения, коментари и дейности на хора в рамките само на тази група.

 

Стъпка 11: Публикуването на съдържание, което ще се появи в стрийма на вашите приятели е много лесно. Въвеждате някакъв текст в полето в горната част на началната страница. Можете да приложете снимки, видео или адреси към уеб страници, като натиснете върху съответната икона. Накрая щракнете в полето по-долу и изберете средите, с които искате да споделите съдържанието.

 Стъпка 12: Опцията “Hangout” ви позволява да провеждате видео разговор с до 10 потребители едновременно. За да започнете видео разговора натиснете върху “Start a hangout” в дясната страна.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...