ASUS Zenbook UX31 – лаптоп, с който винаги ще ви забелязват

zenbook-ux31ASUS Zenbook UX31 е страхотен лаптоп, който предлага бърза производителност и отлично качество на звука. Изключително тънката му конструкция и невероятно ниското му тегло, в комбинация с мощните характеристики го правят равнопоставен конкурент на MacBook Air лаптопите.



Спецификации

Windows потребителите не е необходимо да се срамуват, когато видят някой да седи  до тях с най-новия MacBook Air.  Zenbook UX31 е достатъчно стилен и изискан, за да бъдете забелязвани навсякъде и да привличате завистливи погледи. Ноутбукът е ултра тънък и красив и е оборудван с мощния Core i5 процесор и 128GB SSD. Резолюцията на екрана е много висока – 1600х900 пиксела, а стилният лаптоп се събужда от сън почти веднага, след като вдигнете металния капак. Започвайки от цена 1099 долара, този лаптоп е един от най-впечатляващите модели базирани на Windows, които някога сте виждали. И струва с 200 долара по-евтино от 13–инчовия MacBook Air.

Дизайн

Няма спор, че на външен вид лаптопът привлича погледите на потребителите със своите плавни линии и приятни форми. Дизайнът му сам по себе си е уникален, а в ръцете устройството се чувствa здраво и стабилно, въпреки малките си размери и фина конструкция.  Изключително лек, дори няма да ви прави впечатление, че го носите със себе си. Почти цялото тяло на лаптопа е изработено от алуминий, дори и бутоните на клавиатурата. Перфектните извивки на ноутбука го правят да изглежда дори по-тънък, отколкото всъщност е.

Клавиатура и тъчпад

Клавиатура е т.нар. Island тип. Бутоните са големи и удобно разположени. Макар че са плоски, за пръстите е лесно да се натискат. Единственият недостатък е, че трябва да се натискат малко по-силно, отколкото сигурно сте свикнали. Също така липсва подсветка, което е малко странно за толкова добър лаптоп.

Тъчпадът е с голяма площ и чувствителен на допир и с гладка повърхност. Недостатък на тъчпада е, че при кликане издава силен шум.

Дисплей

Впечатляващ е фактът, че на 13–инчов ноутбук дисплеят е с резолюция 1600х900 пиксела. Дисплеят е едно от най-ценните качества  на  този модел. Не само, че екранът има перфектен контраст и яркост, но това означава и по-малко скролиране на уеб страниците и документите.  Относно ъглите на видимост има какво да се желае. Трима души, наблюдаващи един и същи филм, ще трябва да бъдат доста близо един до друг, за да виждат изображенията ясно.

Портове и слотове

UX31 има отдясната страна USB 3.0 и използва мини HDMI и VGA портове, вместо пълноразмерни. От лявата страна е разположен един USB 2.0, жак за микрофон и слушалки, и слот за SD карта.

Производителност

Отвътре UX31 крие истински звяр – 1.7-GHz Intel Core i5-2557M процесор, 4GB оперативна памет, твърд диск 128GB Adata и Intel HD видео карта. Животът на батерията без зареждане достига до близо 6 часа. Доста ценно качество на лаптопа е приложението PowerWiz, което не само ви показва колко остава докато падне батерията, но и колко време имате да сърфирате, играете игри, пускате видео или да работите с текстови документи.

ASUS Zenbook UX31 притежава много от онова, което обичате в MacBook Air – ултра тънко алуминиево шаси, бързо изпълнение на зададените задачи, добър живот на батерията, добро качество на аудиото и висока резолюция. Плюс това, този модел струва с 200 долара по-малко от модела на Apple.

 Плюсове:

  • Ултра тънък и здрав алуминиев дизайн
  • Бързо зареждане след режим „Sleep”
  • Отлична производителност
  • Много добро качество на звука

Минуси:

  • По тъчпада има още какво да се желае
  • Клавиатурата е без подсветка

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...