Най-грозните лаптопи, правени някога

naj-groznite-laptopi

Как преценяваме, че един лаптоп е грозен или е красив? Това понякога може да бъде трудно за определяне, но повечето от нас го знаят още в първия момент, когато го видят. Примери за неособено сполучливи  дизайни на лаптопи с чудати форми и размери, изработени от странни материали и т.н., можем да ви дадем много. В този материал сме подбрали най-фрапантните случаи, или с други думи казано – най-неатрактивните лаптопи, произвеждани някога.

Toshiba Qosmio X305-Q706

Дизайнерите на този искрящо розово–червен лаптоп без съмнение са се опитвали да създадат устройство, което да привлича интереса, но с чиста съвест можем да кажем, че доста са по-прекалили в кича и желанието си за обществено внимание. Вместо това се е получил точно обратния ефект – едва ли някой би искал да си купи този компютър, заради „неустоимия“ му външен вид. Toshiba Qosmio X305-Q706 бе представен през 2009 година с опит да създаде конкуренция на Alienware и да запали любопитството на истинските геймъри.

Osborne 1

С появата на Osborne 1 се бележи и бурното начало на технологичния прогрес в сферата на персоналните компютри. Този огромен и поостарял „звяр“ прави своя дебют през 1981 година и прилича доста на някогашните пишещи машини.

Apple iBook

След като Стив Джобс си възвръща контрола над Apple в края на 1990 година, на пазара се появява нова серия  ярко оцветени Mac–ове, носещи названието Apple iBook. Лаптопите, които дебютираха през 1999 година имаха интригуващ външен вид, но далеч не могат да се мерят със стила и класата, които имат съвременните модели на компанията.

 Ego за Бентли

Ego е идеалното име за тази надценена линия на луксозни лаптопи от Bentley Motors. Винаги е хубаво да се добави малко „шик“, но тук става вече излишно.  Устройството се появява през 2008 година, а цената на която се продава е 19.800 долара. Искрящият модел разполага с богата гама от набиващи се на очи елементи, изработени от диаманти и чист хром. Освен това по вътрешната си част е покрит с фина кожа, която се разработва специално за салона на Бентли.

HP Pavilion dv6

На някои от вас този дизайн може и да се хареса, но други не биха го възприели по този начин. Идеята като цяло никак не  е лоша, но толкова шарения на едно място на кого му е нужна?

Лаптоп с двоен дисплей

Лаптоп с два дисплея може да звучи практично, но не изглежда никак елегантно, още по-малко красиво. Lenovo ThinkPad W700ds е точно такъв модел, но смятате ли, че е удачно решение?

Apple eMate 300

Днес бихте ли си купили този модел на световноизвестната компания Apple? Едва ли. Тук няма и помен от класата, която сме свикнали да виждаме в Mac – овете.

Sony VAIO EA в карибско зелен цвят

Като цяло дизайнът на този лаптоп не е никак лош, само да не беше в този пронизващ очите цвят. Това е един от гафовете на Sony. Добре, че поне се учат от грешките си и се стараят повече да не ги повтарят. Машината има доста прилични характеристики – 14-инчов LCD дисплей, 4GB РАМ, a 500GB твърд диск и  Blu-ray плеър. Но цветът е просто убийствена атака срещу очите.

NEC LaVie G Hello Kitty

Още един типичен пример, че много блясък на едно място не означава, че прави дадено нещо красиво. Към дизайнът на това чудо са добавени и кристали Сваровски. По-екстравагантните дами може и да харесат Hello Kitty, но обикновените потребители просто биха подминали модела. Ако имате път към Япония, лаптопът може да бъде ваш за 210.000 йени (2761 долара). В допълнение към искрящия външен вид, устройството има 15.4 – инчов екран,  1.6GHz AMD Turion 64 X2 процесор и 2GB РАМ.

Лаптоп за деца  

Това е цветен, без излишни елементи лаптоп, предназначен специално за деца в развиващите се страни. Той е конструиран така, че да издържа на грубо отношение към него, удари в земята, висока температура и влажност. Той е ярък и блестящ, като повечето детски играчки. Можем да заключим: благородна кауза, грозен дизайн.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

Loading Facebook Comments ...