Най-забавните шеги правени от Google – първа част

zabavni-shegi-google-part1

Гигантска компания като Google определено има отлично чувство за хумор. Неведнъж сме били свидетели на различни случаи, когато компанията се е опитвала да привлече вниманието ни  и да поддържа забавен дух в безмилостния свят на уеб конкуренцията.

Разбира се, Google винаги изпъква със своите оригинални идеи. Служителите са наясно, че за да бъдат на върха, трябва и да полагат големи усилия да задържат интереса на онлайн потребителите върху тях.

В този материал ще ви представим най-забавните шеги и закачки, които Google е правил със своите потребители.

 Д-р Дулитъл в стил Google

Когато вашият домашен любимец лае, мяука или чурулика, в повечето случаи се чудите какво се опитва да ви каже. Благодарение на Google Translator за животни, собствениците, които притежават Android телефон вече много по-лесно могат да разшифроват звуците на любимеца си.

Това, което трябва да направите е да запишете животното, като след това звукът му се предава към сървър на Google за дешифриране чрез сложни за „речта разпознавателни и преводачески машини“. Всичко това, разбира се, е една голяма закачка, но идеята за подобен преводач определено е доста новаторска, а демо видеото е изключително забавно.

Google Voice: Не бъди многословен

Текстовият редактор на Google Voice има интересен начин да ви каже да не се впускате в подробни обяснения. Когато съобщението достигне 320 символа броячът, който стои над прозореца се променя на “Really?”.

Интересни резултати при търсенето

Понякога Google може да си прави с вас доста дяволити шеги. Търсачката от време на време показва своята закачлива страна с натискането на бутона „Търсене“. Въвеждате например думата „recursion“ и търсачката ви пита „Did you mean: recursion.“ Хм, в действителност това е точно това, което сте въвели. Кликвайки на „recursion“ линка, Google зарежда абсолютно същите резултати. Този процес очевидно може да продължи безкрайно.

Алтернативни интерфейси на търсачката

Доста от нас са виждали специалните интерфейси на Google за търсене, които са или чудновати или полезни. Но авантюристите могат да предпочитат Google Pirate („I Be Feelin’ Lucky“) и може би ще искат да пробват невероятно смаляващ се Weenie Google  и неговия постоянно нарастващ „big brother“ – Epic Google или  GooGoth („I’m Feeling Depressed“). За най-добри резултатите все пак използвайте истинската търсачка.

Brain Search? Разбира се, защо не?

Кои ще бъдат  следващите интелигентни  приложения, които разработчиците ще измислят? Мнимите приложения на Googlе Brain Search индексират „съдържанието на вашия мозък, за да могат да проникнат по-надълбоко в него, като по този начин помагат за извличането на спомените“ или поне така твърди Google Mobile Blog. Тайната се крие в Google CADIE технологията, която променя входа на вълните и позволява на антената на вашия телефон да разчита мозъчните вълни. Или нещо от този род. Дори още по-добре, Brain Search работи с Android, BlackBerry, iPhone, and Windows Mobile устройва.

Безплатен носорог само за  600,000 точки

Четенето е забавно. Четенето докато печелите „е цял  камион с точки“ и е много повече от забавление. Програмата Reader Advantage, една от многото първоаприлски шеги на компанията, награждава книжните червеи с точки за всеки том, който изчетат. В допълнение, потребителите могат да обменят точки за много други интересни неща, включително илюзионно USB устройство и дори еднорог.

Ретро Гласова поща за Google Voice

Помните ли, когато мобилните телефони не бяха толкова умни, колкото са днес? Когато хората използваха пейджъри вместо смартфони? Ако тъгувате за доброто старо време  Standard Voicemail Mode на Google Voice е точно за вас. Използвайте цифровата клавиатура на телефона си за достъп до гласовата поща. Стига толкова онлайн пощенски кутии – само достъп до гласовата поща от вашия клетъчен телефон! Приятелите имат опцията да изпращат цифрова страница също, въпреки че Google не е съвсем наясно какво точно е цифрова страница.

Дразнещите звуци на Chrome

Има едва няколко разширения за браузъри, които са толкова дразнещи, колкото Chrome Sounds – пъвоаприлска закачка на Google, която всъщност работи, ако сте достатъчно наивни, за да инсталирате това приложение. Според търсачката, разширението осигурява „по-магично изживяване при сърфиране в Интернет, използвайки силата на звука“. В действителност звуците, които са включени са звук от счупване на стъкло при силно затваряне на прозорец, звук от драскане на нокти по дъска и др.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...