Най-забавните шеги правени от Google – втора част

zabavni-shegi-google-part2

Гигантска компания като Google, определено има отлично чувство за хумор. Неведнъж сме били свидетели на различни случаи, когато компанията се е опитвала да привлече вниманието ни и да поддържа забавен дух в безмилостния свят на уеб конкуренцията.

Разбира се, Google винаги изпъква със своите оригинални идеи. Служителите са наясно, че за да бъдат на върха, трябва и да полагат  големи усилия да задържат интереса на онлайн потребителите върху тях.

В този материал ще ви представим най-забавните шеги и закачки, които Google са правили със своите потребители.

Забавление с Google Translate

Истинският Google Translate доказва, че машинните преводачи имат също чувство за хумор. Когато въведете „quid pro quo“ и зададете фразата да се преведе от латински на който и да е друг език, ще се учудите от превода. Например резултатът може да бъде „ Какво се случва във Вегас?“ на английски език. Опитайте да преведете „Deutsch“ от сръбски на немски. Ще се изненадате от резултата.  :)

В Google Docs Stores може да качите всичко – да, абсолютно всичко!

В амбициозните си усилия да слее онлайн и реалният свят, търсачката обяви на 1 април 2010 г., че ще предостави по-голяма виртуална памет за съхраняване на каквото си помислите. Потребители могат да качват всякакви неща, извън обичайните документи и електронни таблици. „Имате ли проблем с преместването на пианото от Ню Йорк до Калифорния? Ъплоадвате го от дома си в Ню Йорк и после го сваляте, когато вече сте в Калифорния.“ – блогна продуктовият маркетинг мениджър на Google Docs Питър Харбинсън.

Pegman се превръща в  пингвин на Google Street View

Pegman помага на потребителите на  услугата Google Street View да управляват непозната територия. Но той също е способен да променя дрехите в гардероба  и дори различни видове живи същества, ако локацията или сезоните го изискват.  Искате да посетите Антарктида? В Google Maps плъзнете Pegman от дома  му на върха с  лентата с инструменти за мащабиране и го поставете в най-северната част на ледения континент. Той мистериозно се превръща от Pegman в пингвин. Освен това, когато се налага се преобразува в снежен човек за Коледа и даже язди метла на Хелоуин.

Бийтбокс с Google Translate

Когато превеждате от немски на немски в Google Translate, преводачът се превръща в истински бийтбокс. За да направите интересна музика, напишете кратки думи с  „p“, „k“ и „z“, добавете и „bsch“ за доза настроение, после кликнете на бутона за гласово възпроизвеждане на текста и се наслаждавайте на произведението си.

Напитката Google Gulp за интелигентно търсене

През 2005 година компанията реши това – вместо да прави търсенията на машината по-задълбочени,  може да се опита да направи хората, които използват търсачката по-умни. Решението буквално бе Google Gulp бета версия или с други думи – напитка направена в 4 различни вкуса. Тайната съставка: химическо съединение, което е разработено да оптимизира използването  на търсещата машина от потребителя, чрез отдаване на повече интелигентност. Разбира се, това е още една шега!

Google MentalPlex

Някога били ли сте прекалено мързеливи, за да пишете в полето за търсене на Google? Ако отговорът е да, обмислете услугата за търсене Google MentalPlex. Тази услуга на компанията лесно отгатва какво искате да търсите преди да сте докоснали клавиатурата, чрез анализ на предишните пет сайта, в които сте били и т.н. Е, все пак не е необходимо да сте провели въображаемо търсене, за да разберете, че това е още една шега.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...