Най-добрите видео игри за всички времена

naj-dobrite-video-igri

Тук ще ви изброим някои от най-добрите видео игри на всички времена. Пригответе се за една страхотна класация!

The Adventures of Captain Comic (1988)

Издател: Michael A. Denio

До 1988 година конзолата на Nintendo Entertainment System вече беше вдъхновила манията по Марио сред американските видео геймъри. Капитан Копик е първото РС заглавие, което се опита да улови духа на играта Super Mario Bros. Играта бе наистина нещо страхотно, имайки предвид, че  в себе си обединява няколко интересни светове и подробни EGA графики, в обикновен 102KB геймърски пакет.

 

Raptor: Call of the Shadows (1994)

Издател: Apogee Software

Може ли  малко познато платено заглавие от 1994 година да се сравни с най-добрите игри, появили се в Япония, домът на shmup (съкратено от английските „shoot ’em up“)? До днес, някои хора твърдят, че Raptor: Call of the Shadows е най-добрият 2D shmup за всички времена. Детайлната графика, променливата анимация, отзивчивият  контрол и богатите звукови ефекти, превръщат Raptor в една от най-продаваните игри на Apogee за всички времена.

 

Duke Nukem 3D (1996)

Издател: 3D Realms

Duke Nukem 3D маркира триизмерния дебют на популярния Apogee герой Duke Nukem. Излизайки три години след Doom, играта  включва богат избор от  оръжия и много повече забавления, от която и да било друга платена  игра.

 

Duke Nukem (1991)

Издател: Apogee Software

Duke Nukem, оригиналната игра от поредицата, е 2D странично превъртаща се платформа, която Apogee произведоха като отговор на Commander Keen, друга 2D платена геймърска платформа, която доказа, че е много успешна.

Добрият контрол, цветната EGA графика и изненадващо детайлният PC говорител за звуковите ефекти, доведоха до продаването на повече от 70 хил. копия от играта Duke Nukem.

 

Commander Keen: Invasion of the Vorticons (1990)

Издател: Apogee Software

Въпреки че е издадена от компанията Apogee Software, действителният разработчик на тази игра е Id Software. Commander Keen се играе от очарователно дете с един футболен шлен и домашно направен космически кораб. Играта се превръща в продължителна и доходна, платена поредица, която запалва интереса на редица любители на видео игрите по целия свят.

 

Scorched Earth (1991)

Издател: Wendell T. Hicken

Scorched Earth включва впечатляващо разнообразие от среда, оръжия и настройки на играта. До 10 играча могат да играят заедно и да се бият на различни терени, с арсенал от стратегически оръжия.

 

Doom (1993)

Издател: Id Software

Това е една от най-търсените игри на всички времена и не случайно попада в нашата класация.  В нея, играчите се борят срещу нахлуването на армия от чудовища от ада, в добре проектирана научно–фантастична среда, на която разработчиците ще продължават да подражават и да черпят идеи, и през следващото десетилетие.

 

Със сигурност има още доста игри, които биха могли да бъдат включени в този списък и заслужават да бъдат споменати, но ще ни отнеме твърде много време, за да ги изброим всичките.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...