Няколко полезни и образователни сайта

 

 

 

polezni-obrazovatelni-siteАко искате  да запълвате вашето свободно време с полезни и интересни занимания,  има много начини да развиете нови умения и да добиете нови знания, напълно безплатно. Какво имаме предвид? Ще разберете малко по-надолу.

Code Year

Ако ученето на компютърно програмиране ви звучи като нещо напълно непостижимо и достъпно само за най-добрите гении на света, грешите. Съгласно Code Year, всеки може да научи основните неща на програмирането само за една година. Приложението насърчава хората да научат достатъчно кодове, за да направят собствено приложение или уебсайт.

Уроците на Code Year са представени в атрактивен формат, като по този начин ще научавате бързо и лесно нови неща. Това е точно обратното на слушането на лекции и четене на „сухи“ книги по програмиране. Освен това е напълно безплатно!

 

W3Schools

Най-големият сайт в Интернет за уеб разработчици е W3Schools. Той е страхотен ресурс за тези, които искат да затвърдят уеб уменията си или пък са напълно начинаещи и тепърва започват да се учат.

Искате да направите ваш собствен сайт? W3Schools предлага уроци в голям диапазон от предмети, включително HTML, CSS, XML, JavaScript, PHP, SQL, и други. HTML уроците са разделени по теми, стартиращи с най-основните неща и движейки се към XHTML.

Тези, които са изцяло отдадени и са достатъчно упорити, за да се учат сами на целия език на кодирането, могат да получат сертификат. Потребителите кандидатстват за него, като платят такса за самия изпит. Изпитът е изцяло базиран на съдържанието в сайта. Потребителите, които искат 75% на изпита, получават сертификат.

 

Мазачузетският технологичен институт

Масачузетския технологичен институт има няколко безплатни онлайн курса в своята OpenCourseWare програма. Над 2000 курса покриват архитектура и планиране, инженерство, изкуство, социални науки и много други академични области. Някои от най-популярните онлайн курсове включват и „Въведение в компютърна наука и програмиране“.  Предлагат се  уеб демонстрации, видео лекции и учебник, написан от професорите, които работят в университета и са специалисти в компютърната област.

 

 iTunes U

iTunes U има съдържание, което ежедневно се обновява от  повече от 800 университета и изтъкнати организации по целия свят, като Стандфорд, Йел, Оксфорд и т.н.  iTunes U предлага аудио и видео лекции, слайдшоу, pdf книги и учебници, филми, аудио книги и т.н.

Сайтът поддържа PDF и ePub файлови формати, позволява на обучаващите се да разпределят учебния план и програма, лекции, бележки, карти и дори цели книги. iTunes U разполага с материали на почти всякаква тематика, така че ако искате да се образовате в дадена област или просто да си освежите знанията, приложението несъмнено ще ви помогне .

 

Academic Earth

Това е видео-образователен сайт, предлагащ курсове и лекции от Йел , Харвард, Станфорд, Бъркли и Пристън. С повече от 1500 видео клипове и с добавянето на нови такива всеки ден, Academic Earth покрива голям диапазон от предмети, включително изкуство, архитектура, астрономия, биология, бизнес, икономика, компютърни науки и т.н.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...